Prima pagină » Știri » EXCLUSIV. Program de reeducare special pentru ”Ucigașa de la metrou”! Participă la cursuri de istorie și geografie în închisoare, dar și la lecții despre familie (SURSE)

EXCLUSIV. Program de reeducare special pentru ”Ucigașa de la metrou”! Participă la cursuri de istorie și geografie în închisoare, dar și la lecții despre familie (SURSE)

EXCLUSIV. Program de reeducare special pentru ”Ucigașa de la metrou”! Participă la cursuri de istorie și geografie în închisoare, dar și la lecții despre familie (SURSE)

Magdalena Șerban, cunoscută de public și ca „ucigașa de la metrou”, după ce, la sfârșitul anului 2017, a omorât o tânără în vârstă de 25 de ani pe care a aruncat-o în fața metroului, are parte, la închisoare, de un tratament special. Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) încearcă reeducarea deținutei care, deși a fost condamnată pe viață, va fi eliberată, la un moment dat și se va întoarce în societate.

Surse din cadrul ANP au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că specialiștii în materie de boli mintale, dar și educatorii din sistemul penitenciar, îi acordă o mare atenție Magdalenei Șerban. Femeia a fost condamnată la închisoare pe viață după ce, la sfârșitul anului 2017 a omorât o tânără pe care a împins-o în fața metroului. Înainte de producerea tragediei, aceasta încercase să facă același lucru cu o altă fată, însă, fostă sportivă de performanță, victima a reușit să scape nevătămată.

Cu toate că ucigașa a fost complet incoerentă și era cunoscută cu afecțiuni psihice grave, specialiștii INML au ajuns la concluzia că a avut discernământ atunci când a comis omorul și tentativa de omor, motiv pentru care femeia a fost condamnată la închisoare pe viață.

Surse din cadrul ANP au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că deținutei Magdalena Șerban i se acordă foarte multă atenție.

Este ținută sub sedative

Aceasta este sub tratament medicamentos permanent, pentru a preveni eventualele acte de violență, dar este implicată în mai multe activități educative, care au rolul s-o captiveze și să-i distragă atenția de la gândurile care au îndemnat-o să ucidă. Ca urmare, Magdalena Șerban participă, în mod regulat, la cursuri de geografie și istorie de la care – susțin sursele noastre –  ”nu are voie să lipsească”.

În același timp, asistă la discuții despre familie și despre cum ar trebui să fie, de fapt, relațiile normale dintre oameni, în condițiile în care s-ar fi constatat că aceste noțiuni sunt complet străine pentru ea. Iar toate aceste măsuri sunt considerate ca fiind extrem de importante, în condițiile în care, peste aproximativ 20 de ani, Magdalea Șerban va fi eliberată, iar perspectiva unei recidive le dă fiori, încă de pe acum, specialiștilor care o au în grijă.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și