EXCLUSIV. Viață de lux pentru berbecii salvați de pe vaporul morții. Cum trăiesc cele mai norocoase oi din lume!
Cei 185 de berbeci care au supraviețuit accidentului naval din Portul Midia, când un vas încărcat cu animale vii, destinate abatoarelor din țările arabe, s-a scufundat, trăiesc acum într-un răsfăț nemaiauzit pentru neamul oilor.
Anul trecut, la data de 24 noiembrie, vasul Queen Hind, sub pavilion Palau, care era încărcat cu nu mai puțin de 14.600 de berbeci, oi și miei, s-a răsturnat. Echipajul a reușit să se salveze, însă pentru animale a fost o adevărată nenorocire.
Dintre acestea, au fost aduse la mal numai 250, însă nici acestea nu au supraviețuit toate. Până la urmă, în viață au rămas 180 de berbeci, oi și miei. Rămase ale nimănui, animalele au fost preluate de o fundație condusă de medicul veterinar Kuki Bărbuceanu, unul dintre cei mai activi români angajați în lupta pentru drepturile animalelor și duse într-o locație din Periș.
Aici, berbecii au fost evaluați medical, iar cei care au avut nevoie de îngrijire au fost tratați, alții spălați. Cei aflați în convalescență s-au refăcut în adevărate saloane, înveliți în pături. Adică, un mod de viață pe care, cel mai probabil, nicio oaie nu l-a experimentat vreodată.
Mai mult, unii berbeci au primit și nume. Astfel, pe pagina de Facebook a fundației ARCA, condusă de Bărbuceanu, au fost postate fotografii în care apare mielul Mărțișor, dar și berbecii Ursulețu, Cărăbuș sau Ruglan, primul berbec, cel puțin din România, care a fost, vreodată, operat la coloana vertebrală!
Totuși, pentru a asigura condiții bune de viață pentru mica lui turmă de oi, veterinarul a fost nevoit să solicite donații din partea iubitorilor de animale.
Situația fericită a ovinelor de la Periș este cu atât mai spectaculoasă cu cât acestea erau destinate abatoarelor din țările arabe. Totuși, ce s-a dovedit a fi un noroc pentru cele 180, a însemnat o tragedie pentru restul de peste 14.300 de oi, care avut parte de o moarte oribilă, înecate între fiarele epavei Queen Hind.