Explicația lui Nelu Tătaru pentru redeschiderea restaurantelor când numărul cazurilor noi de COVID-19 este de 10 ori mai mare decât în vară
Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, redeschiderea restaurantelor ar pute avea loc și datorită faptului că numărul mare de teste realizate în acest moment ar duce la o cunoaștere reală a noilor cazuri de COVID-19 din țară. Ministrul mai spune că acest lucru nu se întâmpla și în primăvară, deoarece atunci România făcea doar 4500 de teste pe zi, comparativ cu 25.000 în acest moment.
Explicația ministrului Nelu Tătaru
„Dincolo de aceste creșteri, țin să menționez că pe 23 aprilie, când am avut în prima fază cel mai mare număr de cazuri, 523 (pe 23 aprilie au fost înregistrare 386 noi cazuri de îmbolnăvire, n.red.), eram într-un context în care aveam 4.500 de teste. Astăzi avem 1.500 de cazuri la 25.000 de teste”, a mai spus Tătaru.
Tătaru mai pune că „odată cu terminarea sezonului estival, răcirea vremii în anumite regiuni turistice facă necesară și din punct de vedere economic alte măsuri de revenire la activitate.”
„Tocmai acest moment, odată cu terminarea sezonului estival, răcirea vremii în anumite regiuni turistice facă necesară și din punct de vedere economic alte măsuri de revenire la activitate. Discuțiile cu reprezentanții HoReCa au lăsat anumite deschideri spre reluarea activității, în contextul în care vor fi niște respectări riguroase ale anumitor reguli. Sunt aceleași reguli, dar sperăm ca de această dată să nu lase de dorit”, a explicat ministrul.