Prima pagină » Știri » Extrădarea lui Bivolaru, amânată a patra oară. Cum au încurcat suedezii decizia magistraților francezi

Extrădarea lui Bivolaru, amânată a patra oară. Cum au încurcat suedezii decizia magistraților francezi

Extrădarea lui Bivolaru, amânată a patra oară. Cum au încurcat suedezii decizia magistraților francezi
Judecătorii francezi au amânat miercuri, pentru a patra oară, pronunțarea în cazul extrădării în România a lui Gregorian Bivolaru și au stabilit data de 25 mai pentru o hotărâre, autoritățile din Suedia transmițând că îl mențin ca azilant politic, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Miercuri, la Curte de Justiție din Paris s-a luat din nou în discuție cererea de extrădare formulată de autoritățile române în cazul lui Gregorian Bivolaru. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că magistrații francezi au decis să amâne din nou pronunțarea în acest dosar, pentru data de 25 mai. Aceasta este cea de-a patra amânare pe care magistrații o dispun în dosarul lui Bivolaru.

La termenul din 18 mai judecătorii așteptau o serie de documente cu răspunsuri din partea autorităților din Suedia, țara în care Bivolaru a trăit 12 ani și a primit azil politic. Sursele citate au precizat că aceste acte au fost trimise iar autoritățile suedeze au informat că-l mențin ca azilant.

Decizia, în cazul în care va fi dată la data de 25 mai, nu este definitivă și va putea fi atacată cu apel.

Până la o hotărâre finală, Gregorian Bivolaru rămâne în stare de arest, în custodia autorităților franceze. În prezent, Bivolaru este închis la un penitenciar de maximă siguranță de la marginea Parisului, fiind prins de poliție în Franța, pe 26 februarie. Gregorian Bivolaru era căutat de autoritățile române, după ce în 2013 a fost condamnat la închisoare pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori. În 2005 a primit azil politic în Suedia.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reținut și plasat în detenție judiciară, în vederea eventualei extrădări în România. Acesta a figurat pe lista Agenției poliției europene (Europol), printre cei mai căutați infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.