Prima pagină » Știri » Facultățile Universității Suceava mențin condițiile de admitere pe bază de note la bacalaureat

Facultățile Universității Suceava mențin condițiile de admitere pe bază de note la bacalaureat

Facultățile Universității Suceava mențin condițiile de admitere pe bază de note la bacalaureat
Consiliile facultăților din Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava au decis să mențină metodologia de admitere pe bază de note obținute la bacalaureat și doar în anumite cazuri să ajusteze prevederile inițiale prin introducerea unor modificări minime ale condițiilor de admitere.

Consiliile facultăților din Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava au decis să mențină metodologia de admitere pe bază de note obținute la bacalaureat și doar în anumite cazuri să ajusteze prevederile inițiale prin introducerea unor modificări minime ale condițiilor de admitere.

Potrivit unui comunicat de presă al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, după adoptarea Ordinului nr. 3 544 din 15 aprilie 2013 al Ministerului Educației Naționale privind cadrul general de organizare și desfășurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licență, de master și de doctorat pentru anul universitar 2013-2014, Consiliile facultăților din cadrul Universității sucevene au decis să mențină metodologia aprobată anterior și doar în anumite cazuri să ajusteze prevederile inițiale prin propunerea introducerii unor modificări minime ale condițiilor de admitere, cu respectarea cadrului legal impus.

La majoritatea facultăților universității sucevene admiterea se face în baza notelor obținute de candidați la discipline din cadrul examenului de bacalaureat, cu excepția Departamentului de Sănătate, unde admiterea se face în baza unui test grilă la biologie sau chimie, dar ținând cont și de media generală a examenului de bacalaureat.

Totodată, sunt menținute probele practice și proba de aptitudini vocaționale la Facultatea de educație fizică și sport, respectiv la Facultatea de științe ale educației.

Sursa citată menționează că Senatul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a aprobat, joi, trei modificări ale Regulamentului de admitere la studii universitare de licență în anul universitar 2013-2014.

Astfel, media de admitere la Facultatea de Litere Științe ale Comunicării se va calcula luându-se în considerare media notelor obținute în anii de studii la Limba și Literatura Română (sau la o altă limbă) și nota cea mai mare obținută la examenul de bacalaureat la o altă probă scrisă, la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică se vor lua în calcul media examenului de bacalaureat și media generală a anilor de studii.

Totodată, Facultatea de Științe ale Educației a propus și s-a aprobat introducerea unei formule care să includă media generală la bacalaureat, media generală a anilor de liceu și media generală la Limba și literatura română a anilor de liceu.

Ca modificare generală pentru admiterea la studii universitare de masterat, Universitatea „Ștefan cel Mare” a înlocuit proba interviu cu media examenului de licență sau cu media anilor de studii universitare de licență, precizează sursa citată.

De asemenea, Facultatea de științe ale Educației a obținut aprobarea Senatului pentru utilizarea unei formule de calcul a mediei de admitere pentru continuarea studiilor care ține cont de media examenului de absolvire a colegiulu și de media generală a anilor de studiu de la colegiu.

În acest an, Universitatea din Suceava organizează admitere pentru 2.969 de locuri la studii de licență la învățământ de zi, din care 1.413 sunt fără taxă, iar pentru învățământ la distanță sunt 565 de locuri. Pentru studii de masterat, USV organizează admitere pentru 1.590 de locuri din care 635 fără taxă.

Admiterea se organizează în două sesiuni, în perioada 15-31 iulie și 5-20 septembrie 2013.

Ordinul din 15 aprilie al Ministerului Educației Naționale prevede, printre altele, că universitățile pot calcula media generală de admitere la studii universitare de licență și de master luându-se în considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licență și/sau notele din anii de studii, după caz.

Citește și