Femeia din Constanța, căreia i s-a spus că e pe moarte, în urma unui diagnostic greșit, a CÂȘTIGAT daune de 50.000 de euro de la CEDO

Publicat: 06 11. 2024, 18:38

O femeie în vârstă de 58 de ani din Constanța a câștigat daune în valoare de 50.000 de euro de la CEDO, după ce o echipă de medici din de la Spitalul Județean Constanța i-au pus un diagnostic eronat de cancer în fază terminală. Pacientei i s-a spus că mai are doar câteva zile de trăit.

Femeia din Constanța pe care medicii au diagnosticat-o greșit cu o formă de cancer în fază terminală a câștigat daune în valoare de 50.000 de euro de la CEDO. Calvarul pacientei a început în 2008, când s-a prezentat la unitatea medicală pentru investigații. Atunci, medicii au anunțat-o că suferă de cancer în fază terminală și are nevoie de o intervenție chirurgicală.

Femeia a mărturisit că medicii au anunțat-o că mai are doar câteva luni de trăit și au sfătuit-o să se împace cu acest aspect. Abia după doi ani, femeia a aflat că, de fapt, diagnosticul de cancer a fost pus în mod eronat.

Aceasta a decis să se adreseze autorităților cu privire la situația prin care a trecut și astfel au urmat 14 ani de procese și audieri. Într-un sfârșit, aceasta a decis să meargă la CEDO.

Magistrații Tribunalului Constanța au decis că Spitalul Județean Constanța și medicii care au tratat-o trebuie să plătească femeii daune în valoare de 50.000 de euro.

„Mă bucur că am câștigat. Depresia la mine, m-a dărâmat… n-am mai fost conștientă câteva luni de zile, până am fost obligată să merg la psihiatru să recunosc că am o problemă și de atunci am o problemă, de atunci iau tratament psihiatric. Îl iau, mă liniștesc, dar viața mea unde este? Mi-o poate da cineva înapoi? Nu. Nimeni.”, a declarat femeia pentru știrile PRO TV.

Citește și:

Un izotop produs la Cernavodă va putea fi folosit împotriva cancerului. Vânzarea lui ar putea începe în 2028

Kate Middleton, în prima vizită publică de când a terminat chimioterapia

BOALA care ucide şase femei pe zi în România. Avem cea mai ridicată rată de incidență din UE și cea mai mică rată a vaccinarii