Accidentul a avut loc în mai 2016. Femeia era într-un autobuz din Vaslui, iar șoferul a frânat brusc pentru a da prioritate de trecere unui pieton.
Femeia era pe scaun, însă chiar și așa, potrivit motivării, „a fost proiectată în scaunul amplasat înaintea sa, lovindu-se cu fața de cadrul metalic al scaunului, suferind astfel leziuni care au necesitat un număr de 13-14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”.
Din cauza loviturilor de la față, femeia nu a mai putut purta ochelari de vedere, ceea ce i-a creat dificultăți la serviciu și în viața de zi cu zi.
În motivarea instanței se arată că femeia a lipsit de la serviciu o lună, cât s-a recuperat, că avea tulburări de concentrare și că a devenit dependentă de picături nazale, pentru că altfel nu putea respira. Pentru că nu putea să se descurce singură, soțul femeii a fost nevoit să își ia concediu pentru a avea grijă de ea și de familie.
Femeia a cerut initial daune de 50.000 lei. În plângere, femeia susținea că șoferul avea viteză peste limita legală, altfel având loc accidentul. Acest lucru a fost dovedit și în sala de judecată.
La rândul său, șoferul a susținut în instanță că „pretențiile reclamantei sunt nejustificate, aceasta urmărind o îmbogățire fără just temei, cu atât mai mult cu cât, în urma accidentului produs, a fost formulată și o plângere penală de către reclamantă, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, soluția organelor de urmărire penală fiind aceea de clasare”, se arată în motivarea magistraților de la Judecătoria Vaslui, instanță care a dat prima decizie în acest dosar, în primăvara anului trecut.
Pentru că șoferul era în timpul serviciului, iar compania de transport public din Vaslui avea asigurare, compania de asigurări a fost cea care a trebuit să plătească daunele decise de instanță.
Magistrații au stabilit că suma cerută de femeie este excesivă în raport cu numărul de îngrijiri medicale de care a avut nevoie, dar și că șoferul a condus cu viteză mare.
În final, magistrații Judecătoriei Vaslui au decis ca femeia să primească 20.000 de lei daune morale, decizia fiind definitivă.
Compania de asigurări care a fost obligată de instanță să plătească daunele a contestat decizia, însă magistrații Tribunalui Vaslui nu au admis cererea firmei, păstrând decizia magistraților de la Judecătorie.