Femeile sunt mai predispuse la reacții adverse post-vaccinare anti-COVID
În urma centralizării reacțiilor advserse înregistrate după vaccinarea împotriva Covid-19 și analizarea cazurilor, CNCAV a transmis „profilul” persoanei predispuse la astfel de reacții.
Femeile, mai predispuse decât bărbații la reacții adverse
Femeile sunt mai predispuse decât bărbații la a face reacții adverse după imunizarea la COVID, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.
Potrivit acestuia, 77% dintre persoanele care au avut reacții adverse sunt femei.
Gheorghiță a mai afirmat că vârsta medie a celor care dezvoltă reacții după administrarea serului anticoronavirus este 41 de ani.
În total, de la începutul campaniei de vaccinare (27 decembrie), au fost înregistrate 3.070 de reacții adverse.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă: Aproximativ 3.500 de români s-au infectat cu noul coronavirus după prima doză de vaccin
Aproximativ 3.500 de români s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 după ce au primit prima doză de vaccin, acesta fiind motivul pentru care nu s-au prezentat la rapel. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a precizat ca sunt „foarte puţine cazuri” de infectare după rapel
Medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că circa 3.500-3.600 de persoane care au primit prima doză de vaccin anti-COVID s-au infectat cu noul coronavirus.
Valeriu Gheorghiţă: „Există circa 3.500-3.600 de persoane care au dezvoltat infecţia cu Sars-Cov-2 după prima doză”
„Există circa 3.500-3.600 de persoane care au dezvoltat infecţia cu Sars-Cov-2 după prima doză, este de altfel principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum erau programate în platformă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
Referitor la numărul celor care s-au infectat după ce au făcut şi rapelul, medicul a menţionat că „sunt foarte puţine cazuri”.