Fetiță de doi ani din Bacău, în stare critică, după ce, lăsată nesupravegheată, ar fi căzut din pat. Poliția crede altceva și a început o anchetă

Publicat: 11 02. 2015, 20:08

Potrivit primelor cercetări ale polițiștilor băcăuani, copila de doi ani a căzut din pat și s-a lovit de colțul unei sobe din camera unde fusese lăsată singură de către mama sa, care ieșise în curte ca să taie lemne, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În momentul în care a revenit în locuință, femeia și-ar fi găsit fiica în stare de inconștiență, motiv pentru care a sunat la numărul de urgență 112 și a solicitat o ambulanță.

Ulterior, fetița a fost transportată în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău, unde medicii au diagnosticat-o cu numeroase traumatisme.

„Minora a fost internată cu traumatism cranio-cerebral grav, comă de gradul IV, hemoragie subarahnoidiană, contuzie hepatică, traumatism toraco-abdominal, fractură de os occipital, insuficiență respiratorie acută, în prezent fiind asistată cu ventilație mecanică. Medicii și-au dat seama că fetița are prea multe traumatisme, aproape incompatibile cu viața, pentru o căzătură de pe pat, motiv pentru care a fost sesizată Poliția în acest caz”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneț.

Polițiștii băcăuani au anunțat declanșarea unei anchete, fiind așteptată și o evaluare a medicilor legiști.

„Poliția desfășoară cercetări în acest caz pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care minora a suferit acele traumatisme. În funcție de rezultatele anchetei și de concluziile medicului legist se va face încadrarea juridică a faptei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bacău, Narcisa Butnaru.

Direcția pentru Protecția Copilului Bacău a început propria anchetă, în urma sesizării spitalului, pentru a vedea condițiile în care este crescută fetița și dacă se impune luarea unor măsuri de protecție.