Prima pagină » Știri » Fetiță de trei ani în stare gravă, după ce a fost confirmată cu Covid-19! Copilul, transferat de urgență la spitalul de boli infecțioase din Craiova

Fetiță de trei ani în stare gravă, după ce a fost confirmată cu Covid-19! Copilul, transferat de urgență la spitalul de boli infecțioase din Craiova

Fetița s-a simțit rău încă de joi și părinții au luat decizia să o ducă la spitalul din Băilești. Medicii au constatat că aceasta avea simptomele caracteristice coronavirusului, motiv pentru care au luat decizia să o testeze.

Rezultatul a venit vineri, timp în care starea copilului s-a agravat, iar medicii din Băilești au decis să o transfere pe micuță la spitalul de boli infecțioase din Craiova, unde se află și în prezent, transmite Digi24.ro.

Edilul din Băilești spune că fetița este în stare gravă și s-a luat decizia ca la casa copilei să se facă o anchetă.

În acea locuință stau 11 copii, pentru că acolo locuiesc mai multe familii. Primele verificări confirmă, cumva, diagnosticul alarmant de Covid: fetița a luat contact cu mai multe rude care au venit din Italia, în urmă cu două săptămâni și este posibil să fi luat virusul.

Primarul localității a anunțat că în zilele următoare vor fi testate toate persoanele din casa respectivă și se vor lua măsurile necesare, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Avertismentul profesorului Rafila! Ce se va întâmpla în România, în lipsa unui vaccin împotriva coronavirusului: „Ar dura 15 ani să ne imunizăm pe cale naturală”

Profesorul Alexandru Rafila atrage atenția că virusul nu va dispărea nici după cel de-al doilea val de infecție și că soluția pentru combaterea acestuia este descoperirea unui vaccin viabil. În caz contrar, imunizarea pe cale naturală ar dura aproximativ 15 ani, spune președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României la OMS.

Virusul nu dispare după al doilea val. Oamenii trebuie să înțeleagă că vom trăi cu acest virus în anii următori”, a declarat Alexandru Rafila joi seară la Digi24. Un vaccin va limita răspândirea coronavirusului, însă tot vor exista focare, spune profesorul. Abia după apariția unui vaccin ne vom putea întoarce la o viață normală, „chiar și fără mască”, nu după încetarea stării de urgență sau de alertă, subliniază profesorul.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și