Fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu este martor într-un dosar – surse
Ioana Vîntu, fiica omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, care a venit vineri după-amiază la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), este martor într-un dosar, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Sursele citate nu au putut preciza în ce dosar a fost citată ca martor Ioana Vîntu.
Fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu a venit la DNA însoțită de avocatul Alexandru Chiciu.
Ea nu a făcut nicio declarație la intrarea în sediul DNA.
În 10 aprilie 2012, Ioana Vântu a fost numită director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited – care era principalul asociat al societății Realitatea Media SA, aceasta fiind atunci deținătoarea licenței audiovizuale a televiziunii Realitatea TV.
Tot atunci, Ioana și Ionuț Vântu, copiii lui Sorin Ovidiu Vântu, au preluat împreună 82% din acțiunile Bluelink, în timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a rămas cu 9% din acțiunile firmei (în loc de 90,9091% din acțiunile Bluelink, pe care le deținea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink îi revenea lui Vitalie Dobândă – un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu, potrivit unor informații publicate de site-ul Rise Project și paginademedia.ro.
Tatăl Ioanei Vîntu, Sorin Ovidiu Vîntu, a fost eliberat, la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță.
În 20 iunie 2013, Curtea de Apel București a respins toate apelurile formulate în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu de favorizare a lui Nicolae Popa, astfel că omul de afaceri rămâne cu condamnarea de doi ani cu executare dispusă de Tribunalul București, hotărârea putând fi atacată cu recurs la instanța supremă.
În 13 septembrie 2012, procurorii Parchetului instanței supreme l-au trimis în judecată pe Vîntu, alături de Liviu Luca, Octavian Țurcan, foștii directori ai Petromservice Gheorghe Șupeală și Zizi Anagnostopol, în dosarul delapidării Petromservice, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. Dosarul delapidării Petromservice este judecat la Tribunalul București.
Într-un alt dosar, în august 2012, procurorii DIICOT – Structura Centrală au început cercetările în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Țurcan, Gheorghe Șupeală și altor șapte persoane pentru spălare de bani și delapidarea patrimoniul Asociației Salariaților din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro.
Vîntu este judecat și în dosarul privind devalizarea Fondului Național de Investiții (FNI), fiind acuzat de spălare de bani și instigare la delapidare.