Fiica pilotului Adrian Iovan a ajuns la Serviciul de Medicină Legală Alba pentru a ridica trupul acestuia

Publicat: 22 01. 2014, 13:55
Actualizat: 03 02. 2019, 06:13

Fiica pilotului Adrian Iovan a ajuns, miercuri, la Serviciul de Medicină Legală (SML) Alba, pentru a ridica trupul neînsuflețit al acestuia, la ora transmiterii acestei știri fiind în curs de finalizare formalitățile pentru transportul trupului neînsuflețit.

Irina Iovan a ajuns la SML în jurul orei 12.30, fără a face declarații jurnaliștilor prezenți.

Trupul neînsuflețit al pilotului Adrian Iovan urmează să fie transportat la București cu o mașină a unei firme de pompe funebre din Alba Iulia.

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor – studenta și doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici. În zona unde a aterizat forțat avionul a fost trimis și un elicopter de la SMURD Mureș, însă acesta a fost nevoit să se retragă, din cauza ceții.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui șoc traumatic, combinat cu un șoc hipotermic, iar în cazul studentei decesul a fost cauzat de șoc hipotermic, combinat cu tulburări de respirație, a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX șeful Serviciului de Medicină Legală Alba, Gheorghe Vieru.

Potrivit acestuia, pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui șoc traumatic provocat de fracturi la picioare și fracturi costele multiple, combinat cu șoc hipotermic.