FINALA EUROPA LEAGUE 2012 – FOTOGRAFIA ZILEI. Suporterii lui Athletic Bilbao s-au pozat cu statuia împăratului Traian și lupoaica

Publicat: 09 05. 2012, 16:00
Actualizat: 10 05. 2012, 11:55

Un utilizator de Facebook a postat, pe profilul său, o fotografie realizată în centrul Capitalei, în care mai mulți suporteri ai echipei Athletic Bilbao sunt strânși în jurul statuii lui Traian și a lupoaicei, amplasată pe scările Muzeului de Istorie.

Suporterii, cu tricouri, steaguri și fulare ale echipei favorite, l-au transformat și pe împăratul Traian în „ultras”, punându-i un fular în jurul gâtului. Poza este una foarte comică, dacă ținem cont de aspectul statuii și de ridicolul situației.

În numai două ore, sute de oameni au dat „Like” imaginii, au împărtășit-o cu prietenii virtuali și au comentat.

„Grotesc, cu iz de horror”, comentează unul dintre utilizatori, în timp ce altul spune că „la cățelul cu fular au venit suporterii cu fulare”. Un comentator încearcă să justifice fotografia apelând la un adevăr istoric: împăratul Traian s-a născut în orașul Italica, de pe teritoriul actual al Spaniei.

Cum era de așteptat, multe dintre comentarii iau din nou peste picior statuia împăratului Traian, inaugurată în urmă cu câteva săptămâni de primarul Sorin Oprescu. „Statuia asta este corespondentul artei naive în pictură”, spune un utilizator, în timp ce altul se întreabă retoric: „De ce levitează lupoaica?”.