Prima pagină » Știri » FINANȚARE. Bani pentru procurarea de instalaţii de dezinfecţie, autoutilitare pentru probe şi dotarea laboratoarelor

FINANȚARE. Bani pentru procurarea de instalaţii de dezinfecţie, autoutilitare pentru probe şi dotarea laboratoarelor

FINANȚARE. Bani pentru procurarea de instalaţii de dezinfecţie, autoutilitare pentru probe şi dotarea laboratoarelor

16,7 milioane euro din fondul european pentru dezvoltare rurală (FEADR), redirecționate prin unele submăsuri de sprijin PNDR, ar urma să fie folosite pentru investiţii în procurarea de instalaţii de dezinfecţie, autoutilitare pentru probe şi dotarea laboratoarelor, dar şi pentru refacerea terenurilor agricole şi a potenţialului de producţie afectat de dezastrele naturale.

Anunțul a fost făcut marți, 5 mai 2020, de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, prin intermediul unui briefing de presă.

„Continuăm cu măsurile de sprijin şi lansăm două Submăsuri în această perioadă. Submăsura 5.1 care se referă la sprijin pentru investiţiile în măsuri preventive destinate să reducă dezastrele naturale ale fenomenelor climatice nefavorabile şi ale evenimentelor catastrofale probabile”.

„Aici sunt şi beneficiari publici, iar plafonul este de 4,750 milioane de euro, unde aceşti beneficiari pot să îşi procure instalaţii de dezinfecţie, autoutilitare pentru probe şi dotare laboratoare şi camere frigorifice.

„Măsura are un plafon maxim de 100.000 de euro pe proiect, respectiv în cazul camerelor frigorifice maximum 200.000 de euro pe proiect. Şi beneficiarii privaţi ai acestei măsuri au destinată o sumă de 8,2 milioane de euro, fiecare proiect beneficiind de o sumă maximă de 250.000 de euro”, a afirmat ministrul de resort.

Oros a mai precizat că pe Submăsura 5.2 dedicată investiţiilor privind refacerea terenurilor agricole şi a potenţialului de producţie afectat de dezastrele naturale, de condiţiile de mediu adverse şi de evenimente catastrofale, suma alocată este de 3,6 milioane de euro, iar plafonul maxim pentru fiecare proiect este de 200.000 de euro.

„Cei care sunt în forme asociative cheltuielile eligibile sunt sută la sută, iar pentru beneficiarii publici sprijinul este 80% din total cheltuielilor eligibile”, a adăugat oficialul guvernamental.

Suma disponibilă pentru selecţia proiectelor va fi de 16.717.235 euro.

Depunerea se va face la nivel naţional, în perioada 11 mai, ora 9:00 – 31 iulie 2020, ora 16:00.

Sursă foto: Alexandra Pandrea/Gândul.ro

Autor

Citește și