Finlandezii, polițiștii români și rachiul: Ce-i cu voi, oamenilor? E chiar suprarealist. VIDEO

Publicat: 07 05. 2017, 14:09

Cei doi turiști au fost chiar încântați de întâlnirea cu polițiștii români, care i-au surprins încă de când i-au oprit, în comuna Racovița din Vâlcea, pentru a le cere actele de identitate. Finlandezii încercau să găsească un loc bun în care să poposească peste noapte. Iar agenții i-au ajutat, informează Vocea Vâlcii. 

Aceștia i-au condus într-un loc împrejmuit și i-au sfătuit să rămână acolo în siguranță, ba chiar unul dintre ei le-ar fi oferit și ocazia să rămână pe un teren al soției oricât doresc. Mai mult, ca să aibă energie electrică și să își poată prepara mâncare, polițiștii le-au adus o baterie de mașină, lângă care au pus și o sticlă de rachiu românesc. 

„Poliția a venit și ne-a zis să ne mutăm. Să vedem acum unde ajungem să înnoptăm”, spune femeia în filmulețul postat pe Youtube. Polițiștii le explică gesticulând cam unde ar trebui să se instaleze și încotro ar trebui să-și continue drumul, apoi finlandezul și unul dintre agenți bat palma, semn că au încheiat înțelegerea și toată lumea e mulțumită.
 

 
„Polițistul a venit să ne verifice actele de identitate și să ne arate un loc mai bun în care să campăm. (…) Ne-a spus că el deține proprietatea și putem să rămânem oricât ne dorim. (…) E chiar suprarealist”, a mai comentat aceasta. 
 
„Am dat de oameni ospitalieri peste tot pe unde ne-am dus. Ce-i cu voi, oamenilor, de sunteți atât de amabili? În Finlanda nimeni nu este așa de drăguț. (…) Polițiștii ne-au spus ‘aduceți-vă și prietenii, spuneți-le și lor că sunteți bineveniți cu toții aici!'”, au mai transmis cei doi, în timp ce se bucurau de un pahar de rachiu adus tot de cei doi agenți. „Acesta e rachiu, e al naibii de bun”, a concluzionat finlandezul.