Proiectul a fost adoptat cu 28 de voturi „pentru”, 14 „împotrivă” și o abținere.
Unul dintre contestatarii acestei măsuri este consilierul USR în cadrul CGMB, Roxana Wring, care cataloghează inițiativa primarului general drept „un furt din avuția publică”.
„Astăzi PMB deschide calea spre jaf, prin subevaluarea acțiunilor și darea ELCEN în administrarea primăriei condusă de doamna Firea, a cărei incompetență devine zilnic mai vizibilă. În lipsa unei evaluări profesioniste, indicația este că ELCEN este dat de PSD-ALDE pe o sumă incredibil de mică către PMB, de 4 ori mai mică. Este un furt din avuția publică, mai ales având în vedere modificările pe care le impune majoritatea la votarea hotărârilor de patrimoniu, de la votul a 2/3 din consileri la doar 50+1. Proiectul de hotărârea de astăzi este clar unul care necesită votul a 2/3 din consilierii generali, însă a fost adoptat ilegal cu votul a doar 50%+1 din numărul consilierilor. Având în vedere asta, ne vom consulta cu avocații pentru a ataca hotârărea în instanță. Lucrurile nu pot rămâne așa, mai ales când sunt făcute ocolind legea!”, a scris Wring, pe o pagină de socializare, după ce proiectul a fost aprobat în ședința CGMB,
Primarul Bucureștiului a declarat, vineri, la începutul ședinței de Consiliu General, că ordinea de zi a fost suplimentată cu un proiect „care va asigura continuitatea serviciului de termoficare în Capitală”.
„Este o ședință extrem de importantă, chiar istorică. Aseară, colegii noștri v-au transmis că pe ordinea de zi avem un proiect așteptat de ani de zile de bucureșteni. (…) Este primul pas spre fuziunea dintre ELCEN și RADET. Noul guvern va putea emite o hotărâre prin care Primăria Capitalei să poată achiziționa de la Ministerul Energiei pachetul integral de acțiuni de la ELCEN. Este vorba, ca și valoare financiară, de circa 155 de milioane de euro, dar ea nu va fi platită pe loc, ci în cinci ani”, a explicat Gabriela Firea.
Firea a adăugat că acest preț este suportabil de municipalitate. Ea a subliniat că prin fuziunea dintre ELCEN și RADET se va crea o entitate nouă, „care va pune capăt unui serviciu de proastă calitate și scump”.
La ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) este prezent și ministrul Energiei, Toma Petcu.
Potrivit expunerii de motive, „numărul acțiunilor nominative al societății este 71.583.469, valoarea nominală a unei acțiuni fiind de 10 lei fiecare”.