Prima pagină » Știri » Fiul fostului șef al IPJ Prahova, acuzat de fals și înșelăciune. Locuința acestuia a fost percheziționată

Fiul fostului șef al IPJ Prahova, acuzat de fals și înșelăciune. Locuința acestuia a fost percheziționată

Fiul fostului șef al IPJ Prahova, acuzat de fals și înșelăciune. Locuința acestuia a fost percheziționată
Florin Mădălin Bach, fiul fostului șef al IPJ Prahova Iulian Bach, este cercetat penal sub acuzațiile de fals, uz de fals și înșelăciune, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale făcând, vineri, o percheziție la locuința acestuia, care a durat câteva ore.

Florin Mădălin Bach, fiul fostului șef al IPJ Prahova Iulian Bach, este cercetat penal sub acuzațiile de fals, uz de fals și înșelăciune, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale făcând, vineri, o percheziție la locuința acestuia, care a durat câteva ore.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au făvut, vineri, o percheziție la locuința lui Florin Mădălin Bach, fiul fostului comandant șef al IPJ Prahova Iulian Bach.

Percheziția făcută la locuința lui Bach a făcut parte din cele 16 care au avut loc, vineri, în județele Prahova și Dâmbovița, la persoane suspectate de comiterea mai multor infracțiuni, în cadrul a trei dosare penale.

Florin Bach este cercetat într-un dosar penal în care este suspectat de fals, uz de fals și înșelăciune. El este acuzat că în cursul acestui an ar fi falsificat documente care conțin datele de identificare a unei firme, documente pe baza cărora a cumpărat aparatură electronică în valoare de 5.000 de lei pe care nu a mai achitat-o.

Acesta nu este primul dosar penal în care fiul fostului șef al IPJ Prahova este cercetat. La sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, Florin Bach a fost arestat preventiv într-un dosar de înșelăciune cu un prejudiciu stabilit la 2.800 de lei.

Conform unor surse din Tribunalul Prahova, în perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012, Florin Bach, folosindu-se de calitatea mincinoasă de reprezentant al unei societăți comerciale din București, l-a indus în eroare pe reprezentantul unei firme din localitatea prahoveană Boldești Scăieni, determinându-l pe acesta să încheie un contract ce avea ca obiect prestări servicii de pază și protecție. Pentru aceste servicii, Florin Bach ar fi primit 2.800 de lei, pentru care a întocmit și eliberat în fals chitanță și factură în numele firmei pe care, în realitate, nu o reprezenta.

Anchetatorii susțin că în luna ianuarie a acestui an Florin Bach s-a prezentat la un club din Ploiești, a declinat în mod mincinos aceeași calitate de reprezentant al unei firme, încercând să-i determine pe reprezentanții clubului să încheie un contract de servicii de pază și protecție.

Procurorii care instrumentează acest dosar au cerut, la sfârșitul lunii ianuarie, arestarea preventivă a lui Florin Bach, iar Judecătoria Ploiești a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia. Ulterior, Tribunalul Prahova a admis recursul lui Florin Bach la măsura arestării preventive și a dispus cercetarea acestuia în libertate.

Conform surselor citate, Florin Bach este, de asemenea, cercetat în alte trei doare penale pentru comiterea unor infracțiuni precum fals în înscrisuri sub semnătură privată, reținere și nevirare a impozitelor datorate bugetului și folosirea cu rea-credință a creditului unei firme pe care o administra.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat de Florin Bach prin comiterea acestor infracțiuni depășește 1.500.000 de lei. Astfel, prejudiciul cauzat prin folosirea cu rea-credință a creditului societății pe care Florin Bach o administra este estimat la 1.550.000 de lei, în timp ce prin reținerea și nevirarea impozitelor fiul fostului șef al IPJ Prahova a cauzat un prejudiciu de 150.000 de lei, susțin anchetatorii.

Florin Bach este, de asemenea, cunoscut pentru scandaluri provocate în localuri din Ploiești, unul dintre acestea având loc chiar pe strada pe care se află sediul IPJ Prahova.

Iulian Bach a fost timp de mai mulți ani șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova. În urmă cu câțiva ani el a ieșit din sistem și a început să profeseze ca avocat.

Zeci de polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova au făcut, vineri, 16 percheziții în județele Prahova și Dâmbovița, vizând documentarea activității infracționale a mai multor persoane suspectate de fals, uz de fals, înșelăciune și furt.

Reprezentanții IPJ Prahova declarau că suspecții sunt cercetați în trei dosare penale. Unul dintre dosare este instrumentat de Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova care anchetează activitatea unor persoane suspectate de falsificarea de poliție RCA și vize pentru inspecțiile tehnice periodice ale autovehiculelor. Prejudiciul în acest dosar nu a fost încă stabilit.

Un alt dosar, instrumentat tot de Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, vizează activitatea unei persoane care a cumpărat în rate aparatură electronică, folosindu-de de acte falsificate, prejudiciul fiind estimat la 5.000 de lei.

Al treilea dosar penal este instrumentat de polițiștii secției rurale Ceptura și are ca obiect săvârșirea mai multor furturi din locuințe și anexe gospodărești comise pe raza acestei secții rurale, prejudiciul cauzat de suspecți fiind de aproximativ 90.000 de lei, iar faptele fiind comise în cursul acestui an.

Autor

Citește și