Fiul fostului șef al IPJ Prahova, acuzat de un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei, a fost arestat preventiv

Publicat: 31 01. 2013, 12:54
Actualizat: 04 07. 2013, 06:11

Florin Bach, fiul fostului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova Iulian Bach, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de comiterea mai multor infracțiuni săvârșite în calitate de administrator al unei firme, infracțiuni în urma cărora ar fi creat un prejudiciu de peste 1,5 milioane lei.

Conform reprezentanților Poliției Prahova, Florin Bach, fiul fostului șef al IPJ Prahova Iulian Bach, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore marți, iar miercuri a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, judecătorii emițând pe numele său mandat pentru 29 de zile, transmite corespondentul MEDIAAFX.

Florin Bach a făcut recurs la această decizie a instanței, care urmează să fie judecat în cursul zilei de joi.

Fiul fostului șef al IPJ Prahova este cercetat în patru dosare penale, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, reținere și nevirare a impozitelor datorate bugetului și folosirea cu rea-credință a creditului unei firme pe care o administra.

Conform anchetatorilor, prejudiciul cauzat de Florin Bach prin comiterea acestor infracțiuni depășește 1.500.000 de lei. Astfel, prejudiciul cauzat pentru înțelăciune ar fi, potrivit anchetatorilor, de 2.800 de lei, prejudiciul cauzat prin folosirea cu rea-credință a creditului societății pe care Florin Bach o administra este estimat la 1.550.000 de lei, în timp ce prin reținerea și nevirarea impozitelor fiul fostului șef al IPJ Prahova ar fi cauzat un prejudiciu de 150.000 de lei, susțin anchetatorii.

La ora transmiterii acestei știri, Florin Bach așteaptă judecarea recursului privind arestarea sa preventivă.

Comisarul șef Gheorghe Iulian Bach a condus IPJ Prahova timp de mai mulți ani, între 2005 și 2009, an în care a ieșit la pensie.

În noiembrie 2010 Iulian Bach, care este doctor în drept, s-a înscris în Baroul Prahova, unde profesează ca avocat, având sediul profesional în localitatea prahoveană Boldești-Scăieni.