Prima pagină » Știri » Fiul șefului CJ Cluj, arestat preventiv în dosarul de trafic de droguri

Fiul șefului CJ Cluj, arestat preventiv în dosarul de trafic de droguri

Fiul șefului CJ Cluj, arestat preventiv  în dosarul de trafic de droguri
S-a întâmplat după ce...

Alexandru Uioreanu, fiului președintelui Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv, vineri seară, de Curtea de Apel Cluj, în dosarul de trafic de droguri, însă decizia a fost atacată cu recurs, astfel că măsura nu a fost pusă în executare.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Cluj, Claudia Ilieș, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că instanța a admis o solicitare a polițiștilor Secției III Poliție Cluj-Napoca, de înlocuire a interdicției de părăsire a țării dată în cazul lui Alexandru Uioreanu cu cea a arestării preventive.

„Curtea de Apel Cluj a admis, vineri, o solicitare a polițiștilor Secției III Poliție Cluj-Napoca, de înlocuire a măsurii de a nu părăsi țara în cazul lui Alexandru Uioreanu cu cea a arestării preventive pe 20 de zile. Măsura arestării nu a fost pusă în executare pentru că apărătorul lui Alexandru Uioreanu a declarat recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Până se va pronunța ICCJ, Alexandru Uioreanu este liber, dar nu poate părăsi țara”, a spus Ilieș.

Avocatul lui Alexandru Uioreanu, Tiberiu Ban, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că solicitarea polițiștilor Secției III a fost înaintată după ce, în 10 aprilie, Alexandru Uioreanu s-ar fi întâlnit cu unul dintre co-inculpații în dosarul traficului de droguri în care a fost implicat, Adrian Tition, încălcând, astfel, condițiile prevăzute de eliberarea din arest preventiv.

Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie anul trecut, fiind acuzat de trafic de droguri, și a fost reținut de către procurorii DIICOT – Structura Teritorială Cluj.

Fiul lui Horea Uioreanu este suspectat că ar fi vândut hașiș în unități de învățământ. Ulterior, el a fost arestat preventiv, alături de alte două persoane cercetate în același dosar, de Tribunalul Cluj, care arăta în motivarea sentinței că „inculpatul Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc și, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane”.

În 3 ianuarie, Tribunalul Cluj a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare emis pe numele acestuia, însă în 11 ianuarie a admis cererea de eliberare pe cauțiune a lui Alexandru Uioreanu, cauțiunea fiind stabilită la 10.000 de lei. Decizia a fost atacată cu recurs de către procurori, iar Curtea de Apel Cluj a admis recursul, astfel că Uioreanu nu a fost eliberat. La sfârșitul lunii ianuarie, Alexandru Uioreanu a fost eliberat din arest.

Președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, declara pentru MEDIAFAX că nu știe nimic despre acest caz, pentru că este fiul său din prima căsătorie, are 16 ani și locuiește împreună cu mama lui.

Alexandru Uioreanu, elev la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică, avea situația neîncheiată la cinci materii din cauza absențelor, afirma directorul liceului, Marius Loga.

În 23 ianuarie, Alexandru Uioreanu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc în formă continuată și deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, în formă continuată, dosarul său fiind judecat de Tribunalul Cluj.

Alături de Alexandru Uioreanu au mai fost trimiși în judecată Nagy Ferenc, Nagy Gyongyever, Adrian-Ciprian Tition și Norbert Borșan, pentru aceleași infracțiuni.

În 27 martie, Alexandru Uioreanu a fost condamnat de Tribunalul Cluj la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri, sentința nefiind definitivă.

Sentința a fost atacată cu apel atât de Uioreanu, cât și de procurorii DIICOT Cluj.

Citește și