Florin Iordache rezumă decizia Curții Constituționale în trei cuvinte: Codruța, go home ! VIDEO

Publicat: 31 05. 2018, 10:39
Actualizat: 25 03. 2019, 22:53

This browser does not support the video element.

„Deci, după decizia de astăzi, sunt trei cuvinte: «Codruța, go home!». Normal că așteptăm motivarea și în urma motivării, din ce am văzut și eu, președintele este obligat să o revoce. Tocmai aceasta este ideea, că procurorii sunt, potrivit Constituției, în acea coordonare la Ministerul Justiției, Ministerul Justiției a făcut acea constatare și de aici mai departe, e un aviz consultativ de la secția de procurori și președintele trebuie să semneze decretul”, a afirmat miercuri președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, Florin Iordache.

Întrebat de MEDIAFAX dacă poate fi vorba despre o acțiune de suspendare din funcție a președintelui, în cazul în care Klaus Iohannis refuză să o revoce pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, Iordache a răspuns: „Nu. Președintele respectă deciziile Curții Constitionale.”

 

Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit, cu majoritate de voturi, existența unui conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției și Președintele României, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi.

„Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României, prim-ministrului Guvernului României și Ministrului Justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul CCR.