FMI a revizuit în scădere estimările privind creșterea economiei mondiale în 2007, la 4,7%

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 12 06. 2012, 00:14
Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creșterea economiei mondiale în 2007, cu 0,5 puncte procentuale, la 4,7%, după ce informațiile recente au arătat că avansul economic al Chinei și Indiei s-a situat sub așteptările anterioare, transmite Reuters.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creșterea economiei mondiale în 2007, cu 0,5 puncte procentuale, la 4,7%, după ce informațiile recente au arătat că avansul economic al Chinei și Indiei s-a situat sub așteptările anterioare, transmite Reuters. Organizația consideră că prelungirea declinului sectorului locuințelor din SUA și evoluția piețelor financiare, precum și majorarea prețurilor din domeniul energetic, vor afecta creșterea economică din 2008.

Perspectivele privind creșterea economiilor din China și India au suferit mai multe revizuiri. Proporția deținută de China în totalul producției globale în 2007 este în prezent estimată la 10,9%, în scădere comparativ cu previziunile anterioare de 15,8%. Proporția deținută de India a scăzut de la 6,4%, la 4,6%.

Revizuirile realizate de Fond sunt făcute la mai puțin de o lună după ce Banca Mondială a arătat că economiile Chinei și Indiei au dimensiuni mult mai mici decât estimase anterior, în termeni de putere de cumpărare în dolari. Totuși, China este cea de-a două mare economie la nivel mondial, iar India cea de-a patra, chiar și după revizuirile făcute.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro