Un focar de Covid-19 a fost depistat la ArcelorMittal Iași, acolo unde Direcția de Sănătate Publică (DSP) a confirmat 16 cazuri pozitive, potrivit Prefecturii Iași.
„La o companie cu profil industrial din Iași sunt 16 cazuri de persoane infectate cu COVID-19”, a anunțat Prefectura Iași, iar surse medicale, citate de Mediafax, au confirmat că este vorba de ArcelorMittal.
Ancheta epidemiologică se află în desfășurare în unitate, potrivit sursei citate.
Angajații infectați au fost internați sau izolați la domiciliu, în funcție de decizia medicală, iar contacții direcți și apropiați au fost la rândul lor, carantinați la domiciliu.
Până joi, 27 august, în județul Iaşi au fost confirmate, 2.690 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, 71 dintre ele fiind depistate în ultimele 24 de ore.
Într-o serie de experimente, oamenii de știință de la Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării (DSTL) din Marea Britanie, o agenție a Ministerului Apărării, au demonstrat că spray-ul Mosi-guard natural ar putea ucide virusul atunci când este folosit ca spray sau ca lichid.
Sprayul de insecte conține un ingredient numit Citriodiol, care ar putea fi utilizat pentru a crea o nouă protecție împotriva virusului. Citriodiolul este deja cunoscut pentru a ucide alte tipuri de coronavirus.
DTSL a fost solicitat de fostul șef executiv al NHS Peter Homa să examineze dacă spray-ul de insecte ar funcționa împotriva virusului.
Unul dintre cele mai eficiente medicamente în tratarea pacienților COVID-19 s-a dovedit a fi Remdesivir, potrivit specialiștilor. Medicamentul a ajuns recent și în spitalele din Olt, iar medicii explică ce efect are asupra celor infectați cu SARS-CoV-2.
Două spitale din Olt, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina şi Spitalul Municipal Caracal, au primit câte 40 de flacoane de Remdesivir. Medicii au început deja să administreze tratamentul în fiecare spital, informează adevărul.ro.
Se recomandă ca tratamentul să fie administra între 5 – 10 zile, însă efectele se observă încă din primele 5 zile, susține doctorul Marius Ionescu, șeful şeful secţiei Boli Infecţioase din cadrul SJU Slatina.
O femeie este prima pacientă de la SJU Slatina căreia i-a fost administrat Remdesivir, iar efectele s-au văzut rapid.
„Obosea aproape la leşin până la toaletă, acum deja a fost prima oară la baie aproape nesusţinută. Cu uşoare ameţeli, cu o oboseală, normal, cu un pic de dispnee, dar s-a simţit vizibil mai bine astăzi. Şi o să vedem, din 24 în 24 ore reevaluăm situaţia. Bineînţeles, cu analize de control, cu tot, ca să vedem cum evoluează clinic”, a explicat medicul specialist.