Focar de varicelă la o grădiniță din Bârlad, unde deja șapte copii s-au îmbolnăvit

Publicat: 17 10. 2012, 17:37
Actualizat: 29 09. 2018, 08:27
Un focar de varicelă a fost confirmat, miercuri, la o grădiniță din municipiul Bârlad, după ce șapte copii cu vârsta de până la șase ani s-au îmbolnăvit, aceștia fiind izolați la domiciliu, în timp ce autoritățile sanitare se așteaptă la apariția de noi cazuri de boală.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a confirmat primul focar de varicelă din județ din actualul sezon rece, după ce șapte copii de la Grădinița cu program prelungit nr. 2 Bârlad au contractat boala în ultimele zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primul caz în îmbolnăvire la unitatea de învățământ în cauză a apărut la un copil de cinci ani în urmă cu cinci zile și, cu toate că preșcolarul a fost izolat la domiciliu, alți șase copii s-au îmbolnăvit de varicelă.

„Cadrele medicale de la grădiniță supraveghează atent evoluția focarului de boală, zilnic, la intrarea în colectivitate a copiilor, fiind efectuat triajul epidemiologic. Totodată, înainte de începerea programului precum și în fiecare pauză se face aerisirea spațiilor în care-și desfășoară activitatea preșcolarii, fiind realizată și o igienizare strictă a întregului local”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Autoritățile sanitare vasluiene se așteaptă la apariția de noi cazuri de îmbolnăvire în focarul de la Grădinița nr. 2 Bârlad, având în vedere că varicela este o boală extrem de contagioasă.