Focare de rujeolă în Arad. Copiii erau nevaccinați

Publicat: 14 05. 2016, 16:10

Cei cinci copii din localitățile Galșa și Zărand, confirmați cu rujeolă, sunt de vârste școlare, iar medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad spun că s-au îmbolnăvit pentru că nu au fost vaccinați, în condițiile în care județul Arad este codaș în ceea ce privește rata de vaccinare.

„În momentul de față avem cinci cazuri confirmate care fac parte din două focare care evoluează în localitățile Galșa și Zărand. Rujeola este o boală a copilăriei care poate fi prevenită prin vaccinare. Conform calendarului de imunizări, toții copii trebuie să aibă în antecedente două doze de vaccin ROR. Acești copii fie nu au nicio doză, adică sunt neimunizați, fie au numai o singură doză și sunt incomplet vaccinați. Au fost cazuri ușoare, au fost internați la secția de Boli Infecțioase Copii a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, au urmat tratamentul prescris de doamna doctor infecționist și cei mai mulți au plecat acasă, doi mai fiind internați în continuare”, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, medicul Mihaela Cîtu.

De altfel, una din primele măsuri luate de medici a fost să-i verifice pe colegii copiilor cu rujeolă, iar cei neimunizați vor fi și ei vaccinați.

În județ mai există patru suspiciuni cu rujeolă, doi copii în Covăsânț și câte unul în Mânerău și în municipiul Arad, în cazul cărora se așteaptă rezultatele analizelor medicale.