Fost polițist, despre cazul Ciobanu: Trebuie mai multe controale antidrog în cluburi

Fost polițist, despre cazul Ciobanu: Trebuie mai multe controale antidrog în cluburi
Publicat: 04/05/2019, 08:23

„În astfel de situații, conștiința individuală este cea care contează cel mai mult și cea care dictează cel mai mult. Să te urci la volan într-o stare, cum, se pare, o avea Răzvan Ciobanu, mi se pare o atitudine inconștientă, la fel cum este să te urci la volan după ce ai consumat băuturi alcoolice. În ceea ce privește cluburile de pe litoral, evident că organele de poliție și organele statului, nu doar poliția și procuratura, ar trebui să-și intensifice prezența operativă în zonă, astfel încât să lupte mai bine și mai eficient împotriva traficului de substanțe interzise”, a declarat pentru MEDIAFAX Valeriu Șuhan, fost polițist judiciar.

Potrivit sursei citate, educația în școli, în ceea ce privește consumul de droguri și, implicit, conducerea autovehiculelor sub influența drogurilor, este extrem de importantă.

„Să presupunem că pui o patrulă la fiecare club, care să-i controleze pe cei ce ies din local. Patrula controlează o persoană, dar pe lângă aceasta ies alte zece persoane din club. Nu aceasta este măsura cea mai eficientă, poata descuraja puțin, dar nu are efecte spectaculoase. Pe termen lung, mult mai eficientă este educația. Cu siguranță, poliția cu ministerul Educației ar trebuie să pună în aplicare mai multe proiecte în școli și licee, împreună cu alte organisme antidrog, poate chiar și o materie de educație civică, pentru că șansele de reușită prin conștientizarea copiilor în legătură cu ceea ce înseamnă pericolul consumului de droguri este cu mult mai mare decât alte acțiuni. Principala misiune a organelor represive într-o țară civilizată nu este represiunea însăși, ci prevenirea”, susține Valeriu Șuhan.

Fostul polițist mai spune că foarte multe persoane au comentat cazul lui Răzvan Ciobanu, fără să fie informate cotrect și, astfel , în spațiul public s-au rostogolit informații false, dând exemplul fotografiei cu cadavrul lui Ciobanu.

„Experințea mea de ani de zile m-a învățat că nu trebuie să-mi expun o părere dacă nu am participat la cercetarea de la fața locului. Să comentezi informații apărute în media, poate fi derizoriu. Și vă pot da un exemplu cu fotografia cadavrului lui Răzvan Ciobanu, care era întins pe spate, și sigur că poziția nu era firească. După două zile s-a confirmat că el a fost așezat acolo de către autoritățile venite la fața locului. Dar în aceste două zile, au fost tot felul de comentarii ridicole și penibile, cum că a fost scos din mașină, că a mai fost cineva în mașină. Din păcate, cedăm foarte ușor în fața manipulării. Este problema aceasta a >, care este foarte gravă”, mai susține Valeriu Șuhan.

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit luni dimineața, într-un accident rutier produs la intrarea în localitatea Săcele dinspre Năvodari, în județul Constanța. Testul rapid a indicat prezența de droguri în sângele lui Răzvan Ciobanu. Acesta ar fi suferit de depresie, potrivit apropiaților săi.

Expertiza preliminară a mașinii conduse de Răzvan Ciobanu a arătat că airbag-urile s-au deschis la 126 de kilometri pe oră, aceasta fiind viteza în momentul impactului. Istoricul înregistrat de computerul de bord a indicat, însă, că bolidul a circulat și cu 250 de kilometri pe oră.

Peste 100 de persoane, printre care și Iulia Albu, Oana Roman, Cătălin Botezatu, avocatul Laura Vicol și Raluca Bădulescu au fost, joi, la Cimitirul Progresul din Capitală, unde a fost înmormântat Răzvan Ciobanu.

Foto: Pixabay

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
E interzis să faci asta în lift. Lista e lungă. Amenzi pentru românii de la...
Istoria alegerilor prezidențiale. Care a fost soarta perdanților din turul doi
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Aplicația Google Essentials, lansată pentru utilizatorii de Windows