Fosta contabilă-șefă de la Opera Iași, trimisă în judecată pentru un prejudiciu de aproape 94.000 lei
Aurica Moraru, în vârstă de 58 de ani, a fost angajată la Opera Iași în 10 iunie 2002, în funcția de economist, devenind în scurt timp contabil-șef, funcție din care avea control asupra tuturor achizițiilor făcute de instituție, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, între 2006 și 2011 Opera a achiziționat instrumente de la firma Alienor Luteria cu prețuri mai mari decât cele ale pieței la momentul respectiv, iar Aurica Moraru semna hârtiile atât în calitate de contabil-șef al Operei, cât și de reprezentant al firmei respective, cu două semnături diferite. Prejudiciul creat astfel se ridică la 93.957 de lei.
În rechizitoriu, procurorii precizează că aceasta a atribuit 61 de contracte către firma SC Alienor Luteria Iași.
„Moraru a devenit administrator al SC Alienor Luteria Iași, fiind mandatată de reprezentantul acestei firme, Lagarde Jean Damien Pascal, printr-o procură. În conținutul procurii se menționează că Moraru Aurica va semna în numele societății. În acest context, societatea comercială a stabilit o relație comercială cu Opera din Iași. Spre exemplu, în 2010, Opera a cumpărat un contrabas cu suma de 38.055 de lei, deși prețul pieței era de 20.107 lei, sau, în aceeași perioadă, a achiziționat cinci baghete de timpan pentru care a plătit 2.085 de lei, în timp ce în realitate acestea puteau fi cumpărate cu 767 de lei”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curții de Apel Iași.
Conform procurorilor, societatea Alienor Luteria avea o cifră de afaceri de 158.842 de lei în 2010, când desfășura afaceri cu Opera din Iași, în timp ce în 2012 cifra de afaceri a scăzut până la 37.730 de lei.
Aurica Moraru a fost contabilă-șefă la Opera Națională Iași până în anul 2011.