Aceasta a recunoscut, marți, în fața instanței, faptele de care era acuzată, instanța stabilind condamnarea sa pentru șase acuzații la câte un an de închisoare, toate pedepsele fiind cumulate într-una singură, de un an de închisoare. Executarea pedepsei respective a fost suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de trei ani, inculpata având de achitat cheltuieli judiciare de 6.000 de lei.
Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în perioada în care a condus Comisia Județeană de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Gorj, dr Mocioi a acordat grade de handicap unor rude ale sale, părinți și socri, care, în perioada 2012 – 2014, au beneficiat de indemnizațiile plătite de stat persoanelor cu handicap. Persoanele respective au încasat între 18.000 de lei și 29.000 de lei, conform anchetatorilor, fără să sufere de dizabilitățile pentru care primiseră certificatele cu grad de handicap în baza cărora primeau banii de la stat.
„Inculpata, în calitate de medic și președinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, aflată în subordinea Consiliului Județean Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe care le avea ca funcționar public, a participat la luarea deciziilor privind încadrarea în grad de handicap pentru C.M. (mama sa), M.M. (soacra sa) și M.D. (socrul său), semnând, totodată, certificatele de încadrare în grad de handicap și documentele de evaluare medicală. Prin încadrarea lor în grad de handicap, mama și socrii inculpatei au beneficiat de drepturile și accesibilitățile prevăzute de Legea nr. 448/2006, respectiv de indemnizație lunară, buget complementar și indemnizație de însoțitor”, se arăta într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, dat publicității în momentul trimiterii în judecată a inculpatei.
Sentința Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.