Prima pagină » Știri » Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, pus sub control judiciar, în dosarul de evaziune fiscală

Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, pus sub control judiciar, în dosarul de evaziune fiscală

Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, pus sub control judiciar, în dosarul de evaziune fiscală
Tribunalul Prahova a decis, vineri, scoaterea din arest la domiciliu și punerea sub control judiciar a fostului angajat al SGG Marcel Păvăleanu, inculpat pentru evaziune fiscală, după ce Curtea de Apel Ploiești infirmase această măsură și hotărâse menținerea lui Păvăleanu în arest la domiciliu.

Tribunalul Prahova a decis, vineri, pentru a doua oară în ultimele săptămâni, scoaterea din arest la domiciliu și judecarea sub control judiciar a fostului angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG) Marcel Păvăleanu, inculpat în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia Tribunalului Prahova de a-l scoate din arest la domiciliu pe Păvăleanu poate fi contestată și este luată în condițiile în care în urmă cu mai puțin de o lună, în data de 18 august, magistrații aceleiași instanțe luaseră decizia scoaterii din arest, soluția fiind infirmată de Curtea de Apel Ploiești, iar în 26 august tot Tribunalul Prahova respinsese ca neîntemeiată cererea de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar depusă de Păvăleanu.

Prin sentința pronunțată, vineri, judecătorii de la Tribunalul Prahova au decis punerea sub control judiciar a altor cinci inculpați în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, dosar în care au fost trimise în judecată zeci de persoane fizice și juridice, între care oameni de afaceri și firme care au numeroase contracte cu autoritățile locale din Prahova, dar și legături cu membri ai conducerii PSD Prahova.

Potrivit unor surse judiciare, de la cercetările făcute în acest dosar procurorii Curții de Apel Ploiești, care au instrumentat cauza, au deschis dosarul în care administratorul firmei Tehnologica Radion, omul de afaceri Theodor Berna, a fost arestat preventiv sub acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani, dosar în care anchetatorii au calculat un prejudiciu de 100 de milioane de euro.

În luna martie, procurorii Parchetului Curții de Apel Ploiești au dispus trimiterea în judecată în dosarul evaziunii fiscale și spălării de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro a lui Marcel Păvăleanu și a altor 34 de persoane – fizice și juridice -, sub acuzația de evaziune fiscală, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova.

Inițial, fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu și alte șase persoane, și anume Enică Victoria, Stroe Cecilia Cristina, Șerban Bogdan Ionuț, Ștefănescu Elena Giluela, Corneliu Popa și Emilia Loredana Dobre, au primit mandate de arestare preventivă în luna octombrie a anului trecut pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Ulterior, alte șase persoane, administratori ai unor societăți comerciale, au fost arestate în acest dosar. Conform procurorilor, Ionescu Dragoș Ioan, Onea Nicolae, Țărîndă Marian Răducu, Soare Gheorghe, Țărîndă Andrei Costin și Mușat Costin Gabriel sunt urmăriți penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

La începutul lunii februarie a acestui an, Stroe Cecilia Cristina, Dobre Emilia Loredana, Enică Victoria și Ștefănescu Elena Giluela au fost eliberate din arestul IPJ Prahova și plasate în arest la domiciliu. Ulterior, Tribunalul Prahova a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu și pentru ceilalți nouă inculpați în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, respectiv Marcel Păvăleanu, Nicolae Onea, Dragoș-Ioan Ionescu, Costin-Gabriel Mușat, Marian-Răducu Țărândă, Andrei Costin Țărândă, Bogdan-Ionuț Șerban și Gheorghe Soare, Corneliu-Ciprian Popa.

Din probele administrate în cauză, există indicii că inculpații din dosarul evaziunii cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro au desfășurat, în perioada 2012 – 2013, operațiuni comerciale nereale, cu societăți de tip fantomă, operațiuni pe care le-au înregistrat în contabilitatea societăților pe care le administrează, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului.

Citește și