Fostul director al Petromservice, trimis în judecată pentru bancrută frauduloasă

Publicat: 14 08. 2012, 18:32
Actualizat: 14 08. 2012, 18:32

Fostul director general al Petromservice, Gheorghe Șupeală, și alte două persoane au fost deferiți justiției pentru bancrută frauduloasă, într-un dosar legat de reorganizarea judiciară a companiei și de plata unei tranșe de peste trei milioane de euro dintr-o creanță falsă, potrivit PICCJ.

Alături de Șupeală, au fost trimise în judecată Doina Milu și Elena Radu, reprezentante ale RVA Insolvency Specialists SPRL – administratorul judiciar al PSV Company (fosta Petromservice), se precizează într-un comunicat de marți al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ).

În cadrul procedurii reorganizării judiciare împotriva debitoarei PSV Company (fosta Petromservice), administratorul judiciar RVA Insolvency Specialists SPRL a dispus înscrierea în tabelul preliminar al creanțelor a creanței numitei A.B., în valoare de 6.900.000 euro, ca o creanță pură și simplă, deși aceasta era afectată de o condiție suspensivă neîndeplinită, susțin procurorii.

„Creanța numitei A.B. a fost înscrisă în lista creanțelor prevăzute de art. 96 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 și înfățișată în tabelul creditorilor ca o creanță datorată, deși suma era nedatorată, iar fapta a fost săvârșită în frauda creditorilor. Fără consemnarea în fals a creanței numitei A.B. și înscrierea în lista creanțelor a acestei sume, societatea nu își putea desfășura activitatea, iar acest fapt a avut drept consecință plata către A. B. a unei prime tranșe de 14.044.603 de lei (peste trei milioane de euro), la data de 5.09.2011”, se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat Curții de Apel București.

Gheorghe Șupeală este cercetat și într-un dosar privind fraudarea Petromservice, alături de Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Țurcan, fostul director financiar al Petromservice, Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Daniela Brașoveanu și Ioan Bohâlțeanu. Pentru toți aceștia, acuzați de delapidare, complicitate la delapidare și spălare de bani, Tribunalul București a emis, la 8 noiembrie 2011, mandate de arestare preventivă, însă, șase zile mai târziu, Curtea de Apel București a decis cercetarea lor în libertate.