„Nu o să înțeleg niciodată de ce oamenii politici aleg să rămână ostaticii șantajului, dosarului și presiunii făcute de securitate. De aceea, lansez astăzi România 3.0, având trei deziderate: demnitate, suveranitate și dreptate. Această inițiativă nu este una de dreapta sau de stânga, nu este una politică, ci o inițiativă pentru a merge și a duce România înainte, pentru recâștigarea demnității naționale. Este pentru o Românie în care românii conduc instituțiile, nu instituțiile de forță îi conduc pe români”, a declarat, sâmbătă, Daniel Dragomir.
Fostul ofițer SRI a explicat că platforma civică pe care a inițiat-o va fi o „armă” în lupta contra statului paralel, menționând că securitatea a căpătat o altă formă după 1989.
„Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge în situația în care această frică răspândită prin teroare își are rolul în această țară. România este prizoniera unor structuri de putere ocultă, nelegitime, subordonate exclusiv unor interese străine poporului român. Mass-media le-a numit statul paralel, eu le numesc ca fiind Securitatea 2.0, ca a doua formă pe care securitatea a îmbrăcat-o după 1989. Astăzi începe o luptă între România și Securitatea 2.0″, a adăugat Dragomir.
De asemenea, inițiativa lui Dragomir își propune redobândirea demnității naționale, prin introducerea mai multor strategii naționale în acest sens.
Printre direcțiile indicate de platforma România 3.0 se numără ideea de a avea o constituție a clarității și a chilibrului între puteri, nevoia ca serviciile secrete să fie subordonate autorităților legitime ale poporului român, dar și o justiție care să facă dreptate tuturor românilor.
„Noi toți suntem arestați de o putere ascunsă, ilegitimă și abuzivă care, recurgând la subversiune, șantaj, amenințări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituție și de legile țării. Această putere este străină de interesul național: este o putere coruptă, formată din oameni și grupuri de interese din sfera instituțiilor de forță și subordonată presiunilor externe”, a explicat fostul ofițer SRI.
Daniel Dragomir a prezentat și un filmuleț cu exemple de dosare care, spune el, au fost făcute la presiunea serviciilor. Printre acestea, cel al lui Andrei Chiliman, Toni Greblă sau Adrian Sârbu.