Fostul premier rus Mihail Kasianov ar putea deveni președintele unui nou partid

Publicat: 15 02. 2012, 10:28
Actualizat: 26 07. 2012, 06:29
Fostul premier rus Mihail Kasianov ar putea deveni președintele formațiunii politice Poporul pentru Democrație și Justiție, care va organiza duminică primul său congres, a anunțat, joi, consilierul pentru presă al lui Kasianov.

Fostul premier rus Mihail Kasianov ar putea deveni președintele formațiunii politice Poporul pentru Democrație și Justiție, care va organiza duminică primul său congres, a anunțat, joi, consilierul pentru presă al lui Kasianov, citat de pagina electronică a agenției RIA Novosti.

"Partidul își va alege organismele de conducere, iar Kasianov va fi nominalizat pentru funcția de președinte", a precizat Elena Dikun.

Fostul premier rus conduce în prezent Uniunea Democratică a Poporului din Rusia, sub auspiciile coaliției opoziției, Cealaltă Rusie.

Dikun a declarat că noul partid va adopta o cartă și un program, urmând să îndeplinească și "alte formalități, în vederea depunerii actelor de înregistrare la Ministerul Justiției".

Ea a precizat că noul partid nu va participa la alegerile parlamentare programate pentru data de 2 decembrie, însă analiștii politici ruși consideră însă că Mihail Kasianov nu va renunța la cursa pentru președinție.