Fostul preot de la Tanacu rămâne cu condamnarea de șapte ani pentru uciderea măicuței Cornici – VIDEO

Publicat: 15 02. 2012, 11:51
Actualizat: 17 02. 2012, 14:23

Instanța supremă a respins, marți, recursul Parchetului în cazul fostului preot de la Tanacu, Daniel Corogeanu și a celor patru măicuțe acuzate de uciderea prin exorcizare a Irinei Cornici, astfel că cei cinci vor avea de executat pedepse cuprinse între șapte și cinci ani de închisoare.

După anunțarea verdictului, avocata Maria Ilisei Vasi – reprezentanta preotului și celor patru măicuțe – a declarat că în acest dosar va epuiza toată căile extraordinare de atac posibile, respectiv va formula o contestația în anulare sau revizuirea pe fond a cazului. Avocata a susținut că pe parcursul acestui proces au apărut probe noi, care nu au putut fi înaintate.

Marți, judecătorii instanței supreme au respins atât recursul Parchetului, cât și pe cel al inculpaților, menținând decizia Curții de Apel Alba-Iulia din septembrie 2007, care hotărâse reducerea cuantumul pedepselor aplicat de instanța de fond celor cinci inculpați din dosarul Tanacu.
Curtea de Apel Alba-Iulia a redus pedeapsa dată preotului Corogeanu de la 14 la șapte ani de detenție, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Măicuța Nicoleta Sofia Arcălianu a primit șase ani de închisoare, iar Adina Lucia Cepreaga, Simona Bârdănaș și Elena Oțel câte cinci ani, pentru aceeași infracțiune. Totodată, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au obligat pe inculpați la plata a 200 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Preotul Corogeanu și cele patru măicuțe ar fi sechestrat-o pe măicuța Irina Cornici într-o chilie, legând-o de mâini și de picioare cu sfori, ei susținând că au recurs la această metodă pentru a scoate duhul rău din trupul tinerei. În 13 iunie 2005, din cauza manifestărilor violente ale tinerei, aceștia au legat-o cu lanțuri de o cruce de lemn și i-au pus un căluș în gură făcut dintr-un prosop. Măicuța a fost ținută pe cruce timp de trei zile, fără mâncare și într-un pridvor unde era foarte răcoare, murind trei zile mai târziu. Potrivit unui comunicat de la acea vreme al Ministerului Public, la examenul necroptic s-au evidențiat multiple leziuni traumatice, cu caracter vital, de tipul echimozelor, escoriațiilor, precum și leziuni cu aspect de traumă termică, medicul legist apreciind că acestea s-au produs în condițiile contenției victimei, într-o stare de agitație psihomotorie severă. Pe toată durata procesului, avocații acuzaților au susținut nevinovăția celor cinci, invocând culpa cadrelor medicale.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro