Tribunalul Cluj a hotărât să înlocuiască arestul preventiv cu măsura arestului la domiciliu.
Decizia Tribunalului Cluj nu este definitivă și a fost atacată deja de DNA.
În 23 iunie, Horea Uioreanu, președintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru trei infracțiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) și complicitate la spălare de bani.
În același dosar, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcții Napoca SA, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) și spălare de bani.
Vasile Pogăcean, asociat și administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost și el trimis în judecată în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată în același dosar, în stare de libertate, pe consilierul județean din partea PNL Ioan Petran, pentru dare de mită, tot în stare de libertate fiind trimis în judecată și omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA București, pentru săvârșirea a două infracțiuni concurente de dare de mită.
Horea Uioreanu, Ioan Bene și Vasile Pogăcean au fost arestați preventiv în 29 mai, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv.
În luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.