Prima pagină » Știri » Fostul secretar de stat Constantin Fecioru a fost reținut de DNA pentru corupție și abuz în serviciu

Fostul secretar de stat Constantin Fecioru a fost reținut de DNA pentru corupție și abuz în serviciu

Fostul secretar de stat Constantin Fecioru a fost reținut de DNA pentru corupție și abuz în serviciu
Fostul secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională, Marius Constantin Fecioru, a fost reținut, marți, de procurorii DNA care îl acuză de instigare la abuz în serviciu, complicitate la trafic de influență și constituire de grup infracțional, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Ficioru este acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată, complicitate la trafic de influență și constituirea a unui grup infracțional organizat. În cazul acestuia, procurorul de caz a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să decidă dacă propune unui judecător de drepturi și libertăți arestarea preventivă a acestuia.

Mandatul pe numele fostului secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională a fost emis într-un dosar ce vizează fapte de corupție săvârșite de foști angajați ai Poștei Române.

Marius Constantin Fecioru a venit la sediul central al DNA în jurul orei 12.30, la intrarea în sediul instituției el nedorind să facă declarații.

De asemenea, la DNA a venit și Mioara Pribescu, fost director executiv al Direcției Economice a Companiei Naționale Poșta Română (CNPR).

Cei doi sunt implicați într-un dosar ce vizează fapte comise de funcționari publici ai Poștei Române, între anii 2011- 2012, în urma cărora statul a fost prejudiciat cu aproximativ 300.000 de euro.

Mai exact, conform unor surse judiciare, în perioada mai 2011 – 2012, din dispoziția lui Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Logistică în cadrul Poștei Române, la instigarea și sub autoritatea Mioarei Pribescu și a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de Poșta Română, fără facturare, corespondență prelucrată în poștă hibridă, provocând companiei naționale un prejudiciu de 1.128.228 de lei.

Conform sursei citate, pentru distribuirile frauduloase, în evidența CNPR nu există procese verbale de predare-primire. În plus, pe lângă aceste documente, lipsesc și volumele de trimiteri poștale.