Prima pagină » Știri » Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, nu scapă de arestul preventiv

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, nu scapă de arestul preventiv

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, nu scapă de arestul preventiv
Curtea de Apel București a admis, joi, contestația formulată de procurori la decizia Tribunalului București de a-l cerceta pe fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, sub control judiciar, astfel că acesta rămâne în arest preventiv, decizia fiind definitivă.

„În baza art.205 Cpp, admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-Direcția Națională Anticorupție împotriva încheierii din data de 02.03.2017 a Tribunalului București-Secția I Penală dată în dosarul nr.45798/3/2016/a1.6. Desființează în parte încheierea atacată și, rejudecând: Înlătură dispozițiile referitoare la aplicarea art.242 al.2 Cpp și art.215 al.1,2 și 3 Cpp, precum și dispoziția referitoare la punerea în libertate a inculpatului Blejnar Sorin. În baza art.207 al.4 și 6 Cpp, menține măsura arestării preventive, luată față de inculpatul Blejnar Sorin”, se arată în decizia Curții de Apel București, care este definitivă.

Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată, pe 16 decembrie 2016, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri”, potrivit DNA.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Sorin Blejnar că, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, alături de celălalt funcționar implicat, au primit 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantomă” controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

Lui Sorin Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei.

Citește și