Fostul șef al Poliției Neamț Aurelian Șoric, destituit din Poliție în 2010 în urma scandalului creat după asasinarea unui lider al lumii interlope, s-a înscris pentru al doilea an consecutiv la examenul de admitere în Baroul Iași, după ce anul trecut a fost respins cu media 4.34.
Aurelian Șoric va susține, în perioada 8 octombrie- 19 octombrie, probe scrise la Drept Civil, Drept procesual Civil, Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, Drept Penal și Drept procesual Penal.
Citește și Cum i-a dat afară Ministrul IGAȘ pe FĂTULOIU și TOBĂ. Plus: ȘORIC și-a dat demisia de onoare
Pentru a fi admis în barou, Șoric va trebui să obțină cel puțin nota 5 la fiecare disciplină și să aibă media generală peste 7.
În cazul în care va promova examenul, Aurelian Șoric va putea profesa ca avocat definitiv, și nu ca avocat stagiar, întrucât a lucrat în Poliție.
Anul trecut, fostul șef al Poliției Neamț a fost respins la examenul de admitere în barou, acesta obținând la probele scrise media 4.34. El a luat 4.13 la Drept civil, 2.33 la Drept procesual civil, 6.00 la Drept penal, 5.25 la Drept procesual penal și 4.00 la organizarea și exercitarea profesiei de avocat.
Citește și Senatorul Măgureanu, acest Șoric de Giurgiu: Lumea spune de Butoane că e cămătar. Eu îl respect
În mai 2011, Aurelian Șoric a obținut autorizația de mediator, după ce a absolvit cursurile asociației Centrul de Mediere Craiova.
Aurelian Șoric a deținut funcția de șef al Poliției Neamț din 26 iunie 2006 și până în 23 noiembrie 2010.
Citește și ANI cere confiscarea a peste 360.000 de lei dobândiți nejustificat de fostul șef al IPJ Neamț, Aurelian Șoric
Comisarul Aurelian Șoric a fost judecat de Consiliul Superior de Disciplină, la solicitarea ministrului Internelor, pentru afirmațiile și comportamentul avute în urma asasinării lui Gheorghiță Mararu, în 14 noiembrie 2010, și pentru modul în care a condus Poliția Neamț. De asemenea, atât comisarul Șoric, cât și adjuncții săi și alți ofițeri cu funcții de conducere de la Poliția Neamț au fost cercetați disciplinar pentru neregulile găsite în urma verificărilor Corpului de Control, printre care interesul scăzut pentru anchetarea celor trei grupări infracționale din județ.
Șeful Poliției Române anunța, ulterior, că în urma concluziilor anchetei făcute de Consiliul Superior de Disciplină, fostul șef al IPJ Neamț Aurelian Șoric a fost destituit din Poliție.
Citește și Aurelian Șoric a fost destituit din Poliție
Potrivit rezultatelor anchetei Corpului de Control la Neamț, Aurelian Șoric a acreditat, prin afirmațiile făcute după asasinarea lui Gheorghiță Mararu, ideea că Poliția agreează cămătăria, subminând astfel încrederea populației în serviciul polițienesc și a încercat să diminueze autoritatea conducerii MAI prin incitarea șefilor de post din județul Neamț.
Scandalul de la Neamț a izbucnit după ce, în 14 noiembrie 2010, Gheorghiță Mararu, lider al lumii interlope nemțene, a fost asasinat într-o cafenea din Piatra Neamț. Imediat după incident, presa a vorbit despre legătura dintre victimă, familia acesteia și Aurelian Șoric.
Asasinarea lui Gheorghiță Mararu a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea șefului Poliției Române Petre Tobă și a secretarului de stat Dan Fătuloiu.
Citește și Cămătăria, pentru înțelesul lui Șoric: de ce este interlop cel care „dă bani la oameni și le ia camăta”
Citește și Băsescu le transmite șefilor de post din Neamț: „Să-și dea demisia!”. Cum l-a „rugat” președintele pe „băiatul ăsta”, Igaș, să rezolve scandalul Șoric