Fostul spital din Tutova, transformat într-un complex medico-social multifuncțional

Publicat: 20 06. 2012, 22:09
Actualizat: 20 06. 2012, 22:09

Fostul spital de boli cronice din Tutova, județul Vaslui, închis de Ministerul Sănătății la 1 aprilie 2011, a fost transformat într-un complex multifuncțional, pe lângă azilul de bătrâni, în care sunt cazate 40 persoane, urmând a se deschide o clinică privată și un centru de sănătate.

Autoritățile locale din comuna vasluiană Tutova au dat utilitate tuturor spațiilor care au rămas în urma închiderii Spitalului de Boli Cronice din localitate, transformând fosta unitate spitalicească într-un complex medico-social multifuncțional, transmite corespondentul Mediafax.

Încă din vara anului trecut, a fost deschis azilul de bătrâni într-unul din cele două pavilioane ale spitalului, în care sunt cazate în prezent 40 de persoane.

Spre sfârșitul anului, autoritățile din Tutova au închiriat cel de-al doilea pavilion unui medic din comună care a dotat integral trei cabinete medicale pe diverse specialități ce urmează să fie deschise în curând.

Totodată, primăria și-a dat acceptul față de Ministerul Sănătății pentru deschiderea unui centru multifuncțional în incinta aceluiași spital.

„Acest centru multifuncțional va presupune cazări de o zi, cu acordarea asistenței medicale de specialitate. Așteptăm ca Ministerul Sănătății să ne comunice metodologia pentru a ne putea apuca de treabă și să ocupăm și spațiile pe care le mai avem libere. De asemenea, lucrăm și la mărirea capacității la căminul de bătrâni, deocamdată de la 40 la 50 de locuri, pentru că avem în continuare adresabilitate din partea persoanelor vârstnice”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX primarul comunei Tutova, Ion Corciovă.

Spitalul de Boli Cronice Tutova a fost una din cele 67 de unități spitalicești din întreaga țară închise de Ministerul Sănătății la 1 aprilie 2011 din cauza nerentabilității acestora, oferindu-li-se posibilitatea de a fi transformate în aziluri de bătrâni. În acest sens, autoritățile din Tutova au fost primele care au accesat, încă înainte de închiderea spitalului, programul „Dezvoltarea rețelei de cămine pentru persoane vârstnice”, cu finanțare integrală de la bugetul statului.

Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro