FOTBALIST MORT PE TEREN. Ce părere avea CHINONSO HENRY de la CS TULCEA despre România

Publicat: 05 08. 2012, 15:01
Actualizat: 05 08. 2012, 15:07

JUCĂTORUL MORT PE TEREN în această dimineață, Chinonso Henry de la CS Tulcea, care a suferit un infarct în timpul partidei amicale cu FC Balotești, a venit în România în urmă cu cinci ani.

El a fost descoperit de tehnicianul Ion Marin, care a trebuit să devină tutorele lui Henry pentru a-l aduce în România. Nigerianul a fost adus alături de conaționalii săi Uhce Okoro, Mansour Abdul și Kehinde Fatai.

Chinonso Henry, fotbalistul mort pe teren în această dimineață, avea pe atunci 16 ani și juca pe postul de mijlocaș central, fiind ulterior transformat în vârf de atac.

Chinonso Henry declara atunci că s-a acomodat rapid cu România, în ciuda diferențelor față de țara sa natală. „Ne-am acomodat cu țara, chiar și cu frigul. Oamenii sunt  buni, inimoși, ne-am făcut prieteni. A început să ne placă și mâncarea, e diferită, dar e bună”, declara atunci Chinonso Henry, într-un interviu pentru un ziar sportiv.

Totuși, Chinonso Henry și colegii săi nu au scăpat de taximetriștii români. „Odată, un taximetrist a încercat să ne păcălească. I-am spus că se învârte prea mult contorul. A țipat la noi, dar am coborât”, declara atunci fotbalistul care astăzi a murit pe teren.