FOTBALIST MORT PE TEREN. Tehnicianul român care l-a descoperit pe CHINONSO HENRY de la CS TULCEA

Publicat: 05 08. 2012, 15:15
Actualizat: 05 08. 2012, 15:15

FOTBALISTUL MORT PE TEREN în această dimineață, din cauza unui infarct, CHINONSO HENRY de la CS TULCEA, a fost descoperit în anul 2007 de Ion Marin.

Tehnicianul, pe atunci la Farul Constanța, a fost la un trial în Nigeria, unde a urmărit 450 de juniori. „Dintre ei, i-am ales pe Uche, Mansour, Kehinde și Chinonso. Au calități și fizice, și tehnice, dar sunt neșlefuiți. În Nigeria, nu există idei tactice sau scheme”, declara atunci Ion Marin, pentru un ziar sportiv.

Tehnicianul a trebuit să devină tutorele fotbaliștilor, pentru că aceștia erau minori. Chinonso Henry, fotbalistul mort pe teren în această dimineață la Balotești, din cauza unui infarct suferit în timpul meciului Balotești-Tulcea, avea doar 16 ani.

„Părinții lor au înțeles că pentru ei este o mare șansă să ajungă în Europa. Ca să semneze cu noi, ar fi trebuit să se mute aici cu familiile. Dar am găsit o soluție: am devenit ‘tătic’ la 52 de ani. Sunt tutorele lor. Eu și clubul ne ocupăm de tot pentru ei, de cazare, hrană, educație, salarii. Au semnat contracte de juniori cu Farul, sunt cuminți, trimit bani acasă”, a declarat Ion Marin.