Fotografia postată pe Facebook care i-a adus unui tânăr din Buzău un dosar penal

Publicat: 04 09. 2013, 14:30
Actualizat: 26 03. 2019, 13:28

Parchetul Judecătoriei Buzău s-a sesizat din oficiu și a întocmit dosar penal în cazul unui tânăr care a postat pe o rețea de socializare o fotografie în care apare îmbrăcat într-o uniformă nazistă și având pe cap o caschetă de ofițer german din timpul celui de-al doilea război mondial.

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, Parchetul Judecătoriei Buzău precizează că, în urma unui articol apărut în presa locală, s-a sesizat din oficiu în cazul unui tânăr, cu privire la infracțiunea de utilizare în public a simbolurilor fasciste.

„În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând să fie făcute cercetări cu privire la circumstanțele comiterii actului infracțional și incidența legii penale”, se arată în comunicatul Parchetului, care mai precizează că fapta tânărului constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la trei ani.

Tânărul care a intrat în atenția Parchetului este student la Universitatea „Politehnica” din București, el fiind fiul unui angajat al Consiliului Județean Buzău.

El a postat pe o rețea de socializare o fotografie în care apare îmbrăcat într-o uniformă nazistă și purtând pe cap o caschetă de ofițer german din timpul celui de-al doilea război mondial, acumulând numeroase like-uri și comentarii de admirație.