Francois Hollande trimite doi miniștri francezi în România pentru a aborda problema romilor „la sursă”

Publicat: 10 09. 2012, 12:04
Actualizat: 01 02. 2019, 02:03

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls și ministrul delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve vor veni miercuri în România pentru a discuta situația romilor și a aborda problema „la sursă”, a declarat duminică președintele francez Francois Hollande, transmite AFP.

„De miercuri, ministrul de Interne și ministrul Afacerilor Europene vor fi în România pentru ca această problemă să fie tratată la sursă”, a declarat acesta în cadrul unei intervenții la postul de televiziune privat TF1.

„Nu putem accepta ca aceste populații să fie alungate din țara lor, mutate” și să vină în Franța „pentru a se refugia în condițiile în care (ele) nu pot susține o activitate economică”, a adăugat acesta.

„Sunt 15.000 de romi în Franța, nu au venit în patru luni”, a mai spus acesta, venind în apărarea ministrului său de Interne, criticat în Franța pentru angajamentul său de a dezmembra taberele ilegale ale romilor, în termenul unor decizii judecătorești.

„Ministrul de Interne și-a făcut tema: a aplicat deciziile justiției și în același timp a relocat (romii) în măsura în care este posibil sau i-a repatriat în țara de origine”, a spus acesta.

În ultimele săptămâni, în Franța, sute de romi au fost evacuați din taberele ilegale de către poliție, provocând proteste din partea reprezentanților romilor, a asociaților și a unui partid de stânga.