Franks, FMI: Avem o agendă ambițioasă de reforme cu România în acest an

Publicat: 16 02. 2012, 10:05
Actualizat: 21 02. 2012, 04:16
FMI are pentru acest an o agendă ambițioasă de reforme și programe în România, a căror implementare va pregăti economia pentru relansare după ieșirea din criză, a declarat, miercuri, la Viena, Jeffrey Franks, șeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by.

FMI are pentru acest an o agendă ambițioasă dereforme și programe în România, a cărorimplementare va pregăti economia pentru relansare după ieșirea dincriză, a declarat, miercuri, la Viena, Jeffrey Franks, șefulmisiunii FMI de evaluare a acordului stand-by.

„Avem o agendă foarte ambițioasă de reforme în România. Suntoptimist că putem face progrese importante în 2010 și când criza seva încheia economia va fi pregătită pentru relansare”, a spusFranks, prezent la seminarul Euromoney.

El a arătat că acordul cu România nu a fost niciodată consideratîn pericol de deraiere, fiind necesare doar unele amânări din cauzaalegerilor.

„A fost o pauză de înțeles din cauza crizei politice”, aexplicat Franks.

El crede că 2010 va fi un an de reîntoarcere a economiei în zonade creștere, iar România ar putea reprezenta o „poveste desucces”.

O misiune FMI, însoțită de experți ai Băncii Mondiale și aiComisiei Europene, se află începând miercuri la București pentru adoua și a treia revizuire a acordului stand-by, în vedereaeliberării a două tranșe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde deeuro. La această sumă s-ar putea adăuga un miliard de euro,reprezentând următoarea tranșă din împrumutul acordat de ComisiaEuropeană.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliardeeuro, pachetul total de finanțare externă, de la Fond, UniuneaEuropeană, BM și BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Mediafax