Mukhles și Mahmoud Omar au fost reperați pe teritoriul Turciei, iar autoritățile române ar fi trimis deja, prin intermediul Ministerului Justiției, toată documentația prin care se solicită arestarea și extrădarea celor doi, spun aceleași surse
Până în prezent, partea română nu a primit niciun răspuns din partea autorităților din Turcia, conform surselor citate.
La 7 octombrie, frații lui Omar Hayssam au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare cu executare, pentru că în 2006 l-au ajutat pe sirian să fugă din țară, deși știau că acesta este acuzat de terorism. Odată cu cei doi a fost condamnat la șapte ani de închisoare Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam. Tartoussi a fost prins de polițiști și încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.
Mukhles și Mahmoud Omar au fost dați în urmărire în seara zilei de 8 octombrie, după ce magistrații au emis mandatele de executare a pedepsei pe numele lor.
După ce au aplicat procedura și i-au căutat pe cei doi în Timișoara, unde se află reședința lui Mukhles, respectiv la adresa din București a lui Mahmoud Omar, polițiștii i-au dat pe cei doi în urmărire.
Tot la 8 octombrie s-a solicitat Curții de Apel Oradea emiterea unor mandate de urmărire internațională pe numele celor doi, deoarece existau informații potrivit cărora aceștia au părărit teritoriul României înainte ca instanța să se pronunțe.
Potrivit polițiștilor, la acel moment existau informații conform cărora Mukhles s-ar afla în Israel, în timp ce Mahmoud a ieșit din țară la 3 octombrie, cu patru zile înainte să fie condamnat, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier.
La sfârșitul lunii noiembrie 2007, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam din țară, și pe Mukhles și Mahmoud Omar, pentru că, în perioada 23-30 iunie 2006, au planificat și înlesnit ieșirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam, deși cunoșteau că sirianul a fost trimis în judecată pentru acte de terorism, prin organizarea și finanțarea operațiunii de răpire în Irak, în martie 2005, a jurnaliștilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian.