„Condamnă pe inculpatul Mararu Bogdan-Anton la pedeapsa de 8 ani și 3 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de instigare la tentativă la omor calificat, în stare de recidivă postcondamnatorie, împotriva persoanei vătămate. (…) Dispune revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 3 ani închisoare, aplicată prin Sentința penală nr.382/29.III.2006 a Judecătoriei Piatra-Neamț, (…) pe care o cumulează cu pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare aplicată în această cauză, astfel că inculpatul va executa pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare. (..) Contopește pedepsele de 11 ani și 3 luni închisoare și de 5 ani și 6 luni închisoare, astfel că inculpatul va executa pedeapsa închisorii cea mai grea, și anume pedeapsa rezultantă de 11 ani și 3 luni închisoare. (..) Condamnă pe inculpatul Mararu Răzvan-Nicolae la pedeapsa de 8 ani și 3 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de instigare la tentativă la omor calificat, împotriva persoanei vătămate (..) contopește pedepsele de 8 ani și 3 luni închisoare și de 2 ani și 6 luni închisoare, astfel că inculpatul va executa pedeapsa închisorii cea mai grea, și anume pedeapsa rezultantă de 8 ani și 3 luni închisoare”, se arată în decizia Curții de Apel București.
Instanța a decis obligarea în solidar a celor doi la plata sumei de 300.000 euro daune morale și 53.000 lei. Instanța a decis menținerea sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile și imobile, precum și asupra sumelor de bani ale inculpaților Mararu Bogdan-Anton și Mararu Răzvan-Nicolae până la concurența sumelor de 300.000 Euro și de 53.000 lei.
În aprilie 2015, Tribunalul București a decis pedepse mai mari, de 15 și 12 ani de închisoare, hotărârea fiind atacată.
Frații Anton-Bogdan și Nicolae-Răzvan Mararu au fost trimiși în judecată de procurorii bucureșteni, pe 1 august 2013, pentru instigare la tentativă de omor calificat și instigare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în legătură cu atentatul din cartierul bucureștean Vitan.
Anchetatorii arătau că frații Mararu, în perioada septembrie-noiembrie 2012, l-au determinat cu intenție pe inculpatul Vitalie Proca să comită atacul armat asupra părții vătămate Răzvan Isăilă, din 26 noiembrie 2012, din București, folosind două arme militare- pistolul-mitralieră, calibrul 5,45×39 mm, tip AK 74 și pistolul Makarov (9×18 mm). Totodată, arătau procurorii, cei doi frați au susținut activitatea infracțională a asasinului plătit, prin asigurarea mijloacelor materiale și a informațiilor necesare săvârșirii infracțiunilor.
În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca, cetățean moldovean, l-a împușcat în cap și în piept, cu un automat Kalașnikov și un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale. În urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, din cartierul Vitan din Capitală, comandat de frații Mararu, Dumitru Mironescu a plănuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. Astfel, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, în jurul orelor 02.20, la comanda lui Mironescu, mai multe persoane au amplasat un dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiță Mararu, asasinat în noiembrie 2010.
Dumitru „Puiu” Mironescu a fost acuzat că a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, fiind trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de cinci persoane care au pus dispozitivul exploziv sub mașina lui Mararu. În prezent, dosarul se află pe rolul instanței supreme.
În 14 noiembrie 2010, fratele lui Bogdan și Răzvan Mararu, Gheorghiță, lider al lumii interlope nemțene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamț, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea șefului Poliției Române Petre Tobă și a secretarului de stat Dan Fătuloiu.
Într-un dosar disjuns din acest caz, cetățenii moldoveni Vitalie Proca și Ion Druță au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor.
Procurorii Parchetului Tribunalului București l-au trimis în judecată, în 30 ianuarie 2014, pe Vitalie Proca, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor calificat și deosebit de grav și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
În același dosar este judecat și Ion Druță, pentru complicitate la tentativă de omor calificat și la nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Acesta este încarcerat în Republica Moldova și execută o pedeapsă de 20 de ani închisoare pentru participare la comiterea unui triplu asasinat, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului București.
Potrivit procurorilor, în toamna anului 2012, pe fondul unui conflict mai vechi, Bogdan și Răzvan Mararu, prin intermediul lui Ion Druță, zis „Vanea”, l-au angajat pe Vitalie Proca, cetățean moldovean, „asasin profesionist”, pentru a-l ucide pe Ioan Dumitru Mironescu.
Proca l-a confundat pe Dumitru Mironescu cu Răzvan Isăilă, pe care l-a urmărit în perioada 16-26 noiembrie 2012, în zona imobilului acestuia, din strada Ion Morțun, Sector 3, din cartierul Vitan.