Frigiderul comunitar din care iei mâncare fără să plătești. Unde îl găsești în București și ce trebuie să faci în schimb

Publicat: 05 10. 2015, 14:58

Pe 1 octombrie, pe strada Foișorului din Capitală a fost instalat primul frigider comunitar din București. „Luați ceea ce aveți nevoie! Puneți în frigiderul comunitar produsele alimentare care vă prisosesc!”, este afișul lipit pe frigider.

Scopul este acela de a-i ajuta pe oamenii săraci ale căror posibilități financiare le limitează accesul la hrană. În același timp, este și o metodă pentru a „recicla” mâncarea pe care bucureștenii nu o mai folosesc, scrie b365.ro.

În frigiderul comunitar nu poate fi pus însă orice. Există și un set de reguli: Nu se pot pun alimente perisabile precum pește crud, carne crudă, mâncare gătită sau ouă. De asemenea, produsele alimentare care se adaugă în frigider trebuie să fie în termen de valabilitate.

În general, oamenii au pus în frigiderul comunitar lactate și mezeluri. Ideea a prins foarte bine în București. „Am pus frigiderul în fața sediului nostru pentru a putea face o evaluare mai corectă. Iar după câteva zile putem spune că merge bine. De joi după-amiază, când a fost pus, până sâmbătă s-a golit și s-a reumplut de trei ori”, a precizat pentru B365.ro, Cosmina Simiean Nicolescu, director general al Direcției de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).

Perioada de probă pentru frigiderul comunitar este de două săptămâni, după care proiectul va fi extins la toate cele 24 de centre ale DGASMB din toate sectoarele.