Fundația care organizează unul din cele mai mari concursuri școlare, anchetată pentru delapidare. Procurorii fac PERCHEZIȚII

Publicat: 05 03. 2015, 10:18
Actualizat: 05 03. 2015, 17:35

60 de polițiști și procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au descins în 19 percheziții în București, Ilfov și Prahova, într-un dosar penal de evaziune fiscală și delapidare.

Conform Poliției, în perioada 2008-2013, reprezentanții acestei fundații, care se ocupă cu organizarea de concursuri școlare, și-au însușit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reținut și vărsat la bugetul de stat impozitele cu reținere la sursă și au înregistrat în contabilitatea fundației cheltuieli fictive.

Prejudiciul produs prin delapidare se ridică la 7,6 milioane de lei, iar prejudiciul produs bugetului de stat prin neplata impozitelor și prin înregistrarea de achiziții fictive este de 1,7 milioane lei.

Fundația care organizează concursul „Evaluare în educație” se numește Asociația Educativă Genius și a fost fondată în 2014 de Ionuț dumitru, Cristina Dumitru, Valentin Văcăruș și Mioara Mictariu.

În acest dosar au fost emise 29 de mandate de aducere la audieri, persoanele urmând să fie aduse la Poliția Capitalei.

Sesizarea în acest dosar a fost făcută de ANAF, prin Direcția Generală Antifraudă, iar în dosar s-a folosit sprijin tehnic de la SRI.