Gabriela Firea, către Nelu Tătaru și Monica Anisie: „A ajuns ministru unul dintre cei mai mediocri medici din țară/O persoană care vorbește cu grave greșeli gramaticale”
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și consilierii generali din Opoziție s-au contrazis luni, în ședința CGMB pe tema testării pentru COVID a elevilor din București. Edilul a criticat Guvernul Orban și l-a numit pe Nelu Tătaru „unul dintre cei mai mediocri medici din țară”. În schimb, primarul a spus că în fruntea Ministerului Educației „este o persoană care vorbește cu grave greșeli gramaticale”.
În cadrul ședinței CGMB, Firea i-a acuzat pe consilierii PNL și USR că votează împotriva bucureștenilor pentru că nu au fost de acord cu testarea elevilor.
Nici nu mă mir pentru că ei susțin un Guvern care a făcut afaceri în pandemie și a oripilat o întreagă Europă, cumpărând măști de o sută de ori mai sumpe, iar în fruntea Ministerul Educației este o persoană care vorbește cu grave greșeli gramaticale. Se înscriu împotriva cetățenilor București. Dacă toată Europa a testat înainte să înceapă școală, noi nu facem asta. Asta este politica PNL susținută de cei din USR”, a mai spus Gabriela Firea.
În acest context, Gabriela Firea a criticat Executivul Orban, spunând că nu s-a pregătit suficient pentru redeschiderea școlilor și că a făcut afaceri în pandemie, iar Primăria Capitalei trebuie să fie și Ministerul Sănătății, cât și al Educației.
Edilul l-a atacat și pe ministrul Sănătății, numindu-l „mediocru”. „A ajuns ministru unul dintre cei mai mediocri medici din țară”, l-a catalogat Gabriela Firea pe Nelu Tătaru.
250.000 de teste
Consilierii generali au aprobat în ședința de luni un proiect de hotărâre ce prevede decontarea testelor de COVID-19 pentru 250.000 de preșcolari și elevi din București. Bugetul alocat programului de testare se ridică la suma de 50 de milioane de lei. Astfel, municipalitatea va deconta testele Real Time – PCR pentru elevii și preșcolarii înscriși în unitățile de învățământ din București care prezintă simptome specifice COVID-19 la triajul epidemiologic făcut de personalul medical de la școală sau grădiniță, precum febră, tuse, strănuturi repetate etc.
Proiectul ”Şcoli sănătoase în Bucureşti” a fost adoptat cu 38 de voturi pentru și 5 abțineri.