GÂNDACI și alimente EXPIRATE, în bucătăria unui salon de evenimente din Mamaia
Alimente expirate și gândaci în bucătăria unui salon de evenimente din Mamaia au fost găsite, joi, de inspectorii OPC Constanța, chemați de un client care ar fi găsit o capsă într-un șnițel. În urma verificărilor, salonul și o terasă aparținând aceluiași administrator au fost închise.
Potrivit șefului Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, Horia Constantinescu, primul control a fost efectuat la o terasă din Mamaia, unde un client a reclamat că a găsit o capsă într-un șnițel. Apoi, verificările au fost extinse la un salon de evenimente, din Constanța, unde au fost găsiți gândaci de bucătărie, dar și produse alimentare expirate.
„În urma unei sesizări cu o capsă în învelișul pane al unui șnițel, la o terasă din Mamaia, am desfășurat o acțiune de control, acolo am depistat produse alimentare, care, din declarațiile angajaților, urmau să ajungă la o altă locație, unde este un salon de evenimente. Ne-am deplasat și acolo, unde am găsit o bucătărie infestată cu gândaci, produse alimentare expirate, condiții de depozitare greu de imaginat, personal indolent și cred că de aici și infestarea cu gândaci. Au spus că se confruntă cu această problemă de mult. Am oprit ambele locații temporar, până la remedierea deficiențelor, dar pentru acest administrator vom ridica ștacheta la o înălțime cât de sus putem noi, în așa fel încât să știm că în condiția greu de imaginat în care s-ar întoarce pe piață, o va face numai respectând sută la sută cerințele legale. Produsele expirate erau în bucătăria ambelor restaurante: un salon de evenimente, altul terasă în Mamaia. În ambele am găsit produse expirate, infestarea cu gândaci era numai la salonul de evenimente”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Horia Constantinescu, șeful CJPC Constanța.
Constantinescu a precizat că pentru terasă amenda a fost de 15.000, iar pentru salonul de evenimente, 10.000 de lei.