GÂNDUL LIVE. Andrei Metehău, consilier ALDE Sector 2: „Să aplicăm carantinarea acolo unde sunt probleme” / „Guvernul a promis măști pentru cei vulnerabili. Nici acum nu avem această lege”

GÂNDUL LIVE. Andrei Metehău, consilier ALDE Sector 2: „Să aplicăm carantinarea acolo unde sunt probleme” / „Guvernul a promis măști pentru cei vulnerabili. Nici acum nu avem această lege”
GÂNDUL LIVE. Andrei Metehău, consilier ALDE Sector 2: „Să aplicăm carantinarea acolo unde sunt probleme” / „Guvernul a promis măști pentru cei vulnerabili. Nici acum nu avem această lege”
Publicat: 27/07/2020, 13:18
Actualizat: 27/07/2020, 15:43

Andrei Metehău, consilier ALDE sectorul 2, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cei care nu respectă regulile de distanțare socială, în perioada pandemiei de coronavirus și incapacitatea actualului guvern de a relansa economia, aflată într-un colaps fulgerător.

„Acum două săptămâni am discutat și acum lucrurile sunt identice. E vorba de educație, din păcate au trecut 30 de ani de la Revoluție și nu reușim să impunem măsuri mai dure.

Aș folosi persoana întâi, din păcate, oaza asta de latinitate iată că ne-a dus după 4-5 luni de coronavirus să fim printre primele 2-3 țări infectate în Europa.

Exemplul Făget: „Să aplicăm carantinarea doar acolo unde sunt probleme”

Noi am spus de foarte multă vreme. E acest oraș Făget, carantinat. Am zis să aplicăm carantinarea unde sunt probleme. Să punctăm exact acolo unde apar acele cazuri în număr foarte mare, să izolăm local. Din păcate s-a așteptat această lege a carantinării, pe care dacă Avocatul Poporului o va contesta, va fi din nou contestată. E o lege pe genunchi. Înainte era permisă carantinarea locală.

Al doilea argument e legat de măști: guvernul a promis măști pentru cei vulnerabili. Nici acum nu avem această lege.

Din nefericire iată că și medicii care sunt…Ați văzut acele proteste, sunt neclarități, s-au promis sume de bani care deocamdată nu au ajuns la toți, acele suplimente financiare.

E adevărat că nu sunt destui. Sunt persoane care lucrează peste 24 de ore. La nivel de asimptomatici se pot găsi și medici generaliști, nu aș vrea să îmi dau păreri neavizate, dar există destui medici în țara asta.

Am citit amuzat declarația doamnei Alexandru, ministrul Muncii, legat de persoanele din somaj, locurile de muncă , care sunt cu câteva sute mai puține. În luna mai eram la 5,2 șomaj, la 400.000 de șomeri, cei de la BNS au vorbit de peste 600.000 de șomeri. Prin IMMInvest au fost ajutate doar 1.000 de firme. Lucrurile evoluează negativ, acel program a venit acum câteva săptămâni la o terasă din București, un program maximizat așa la un nivel la care orice profesionist poate să vă spună sunt lucruri aplicabile în 15-20 de ani, dar în niciun caz de a salva o economie distrusă precum România.

Guvernul Orban, „incompetent”. Economia este în colaps!

Sunt niște măsuri care trebuiau luate urgent: legea pensiilor, șantierele de infrastructură cu finanțare, trebuiau făcute aceste lucruri de câteva luni. Lucrurile au stagnat din cauza incompetenței actualului guvern.

Ceea ce a apărut în spațiul public legat de școală este de un ridicol extrem: 50% în clase, 50% acasă…Sunt niște fantasmagorii prezentate ridicol. Și pentru mediul universitar e o problemă, noi vorbim doar despre școala primară, gimnaziu.

Sunt 30-40% persoane fără acces la educație online. Acolo unde nu sunt atâtea cazuri să lăsăm consiliile să dea drumul la școli, unde se poate da drumul. Sigur, sunt cazuri punctuale…Și în cazul Capitalei, poate sunt sectoare unde poate fi dat drumul la școală. Suntem deja în august. Dl. Tăriceanu a chemat societatea civilă în Parlament pentru discuții. Nici până acum nu a venit nimeni”, a spus Andrei Metehău la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor