Prima pagină » Știri » GÂNDUL LIVE. Florinela Georgescu, director Meteorologie Operațională: „Se pune problema cum ne protejăm de aceste fenomene naturale”

GÂNDUL LIVE. Florinela Georgescu, director Meteorologie Operațională: „Se pune problema cum ne protejăm de aceste fenomene naturale”

Florinela Georgescu, director Meteorologie Operațională, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre fenomenele meteo din ultimele zile și a oferit prognoze pentru următoarea perioadă.

„Nu am văzut imaginile, dar îmi imaginez la ce vă uitați, la urmările ploilor din ultima vreme. Exact. Noi tot am spus despre faptul că în momentul în care masa de aer foarte cald și umed de deasupra țării va fi dislocuită, acest lucru se va face prin fenomene meteo destul de violente. Se întâmplă astfel de lucruri vara.

35 de grade în zonele de câmpie

Se pune problema cum ne protejăm de aceste fenomene naturale în zona geografică a țării noastre.

Dacă nu ne protejăm, vom avea acele inundații rapide, cu pagube materiale și din nefericire nu doar cu pagube materiale.

În zilele următoare avem un răgaz în care să ne mai gândim cum să curățăm torentele, deoarece vremea se anunță destul de bună, în sensul că puține precipitații vor fi până sâmbătă.

Vom ajunge la 35 grade în zonele de câmpie, firești pentru perioada în care ne aflăm”, a declarat Florinela Georgescu la GÂNDUL LIVE.

METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Detalii de ultimă oră!

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu zile caniculare la câmpie (în 6 şi 7 iulie şi din nou în perioada 11-12 iulie), cu o medie a temperaturilor maxime de peste 32…33 de grade în Muntenia. Minimele termice vor fi cuprinse,în general, între 16 și 19 grade. O răcorire a vremii se va resimţi în jurul datei de 8 iulie şi, posibil, şi în 14 şi 15 iulie. Averse locale se vor semnala în data de 7 iulie, în restul timpului (cu excepţia zilelor de 13 şi 14 iulie) probabilitatea de ploaie fiind redusă. Vezi cum va fi vremea în toate regiunile țării!

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și